Tränarkarusell bland Europas toppklubbar
Pep Guardiola, till vänster, lämnar Bayern München som tränare och ersätts av Carlo Ancelotti. (Foto: CHRISTOF STACHE, GERARD JULIEN/AFP/Getty Images)


Sedan tidigare stod det klart att Pep Guardiola skulle lämna tyska Bayern München. Nu har det bekräftats att Carlo Ancelotti ersätter Guardiola som tränare för de tyska mästarna.

Det rör på sig bland tränarna i de europeiska storkklubbarna. Pep Guardiola har länge ryktats vara på väg till England och häromdagen offentliggjordes att spanjoren inte förlänger med Bayern efter säsongens slut. Enligt engelska och tyska tidningar ska ett kontrakt redan finnas klart med Manchester City.

Italienaren Carlo Ancelotti, som efter att ha fått lämna Real Madrid i somras har stått utan tränaruppdrag, har nu skrivit på för Bayern. Ancelotti är en av de högst ansedda tränarna i världen och har tidigare skördat stora framgångar i Milan, Chelsea och PSG.

– Med Ancelotti får vi åter en mycket framgångsrik tränare i Bayern och vi ser fram emot att jobba tillsammans, säger klubbens VD och förre storspelaren Karl-Heinz Rummenigge till den tyska tidningen Bild.

I veckan fick portugisen José Mourinho sparken från Chelsea efter en stormig höst. Premier League-mästarna Chelsea har inlett årets säsong katastrofalt och ligger i botten av tabellen. Det har ryktats om stora interna stridigheter mellan Mourinho och lagets stjärnor och till slut var måttet rågat för ryske ägaren Roman Abramovitj. Tidigare Chelseatränaren, holländaren Guus Hiddink, tar över laget säsongen ut.

Läs mer: Tuff EM-lottning för Sverige

Kanske är också Manchester Uniteds tränare, holländaren Louis van Gaal, på väg bort. United åkte oväntat ur gruppspelet i Champions League och van Gaal har fått utstå mycket kritik för lagets tråkiga, tempofattiga spel. Det ryktas att José Mourinho, som redan hunnit tacka nej till ett erbjudande från italienska Roma, har siktet inställt på United.

Samtidigt gungar det under fötterna på Real Madrids tränare Rafael Benítez. Storstjärnan Cristiano Ronaldo uppges vara i konflikt med Benítez vars dagar i klubben snart kan vara räknade. Enligt franska tidningen L’Equipe är Zinedine Zidane, tidigare världens bäste fotbollsspelare och nu tränare för Real Madrids reservlag Castilla, aktuell för att ta över Benítez roll.

Andra källor uppger att José Mourinho är på väg att återkomma till Real Madrid, klubben har fick sparken ifrån för ett par år sedan. Fortsättning lär följa.