Traditionell kinesisk kultur i rampljuset med Splendor
Diana Zhang kände publikens entusiasm vid föreställningen Chinese New Year's Splendor på Radio City Music Hall. (Foto: The Epoch Times)


Publiken på gårdagskvällens föreställning av Divine Performing Arts ”Chinese New Year Splendor” i New York hyllade föreställningen för dess betoning på traditionell kinesisk kultur.

James Ching-Nan Chang, chef på Taipeis Ekonomiska och kulturella byrå i New York, sade att Divine Performing Arts föreställning blir mer och mer lyckad för varje år.

– Programmet blir mer och mer raffinerat varje år. Trummorna är väldigt mäktiga. Jag gillar att Tangdynastin har valts som huvudtema. Tangdynastin är höjdpunkten på den kinesiska kulturen. Den har det bästa av allting. Den har den bästa poesin, de bästa kläderna, den bästa musiken. I varje aspekt är den bäst. Att ni använder Tangdynastin som kulturell grund är mycket bra, sade Ching-Nan Chang.

Christine Kung, volontär i Women Federation for World Peace, uttryckte hur vacker föreställningen var.

– Jag tyckte den var inspirerande
och mycket intressant. Det var en otrolig konstnärlig föreställning och alla i hela världen borde se den. Den kan hjälpa alla bli mer lugna och sanningsenliga, sade Kung.

Amy Wissner, som arbetar i försäkringsbranschen, och hennes vän Alice Hardson, som arbetar inom internetindustrin, var glada över att få dela med sig av sina erfarenheter av Chinese New Year Splendor.

– Överhuvudtaget var föreställningen underbar. Jag gillade den, menade Wissner.

– Fängelsescenen var bra. Hela tanken med historien kom fram tydligt. Tempelsagan var väldigt bra, sade Hardson.

– Dräkterna är verkligen förtjusande, sade Wissner och påpekade att hon också tyckte om sångerna.

– Jag blev förvånad över texterna.
Väldigt modiga. Rösten var vacker.

– Den kvinnliga värden var mycket söt och engagerande. Jag ville nästan lyssna på henne hela tiden, sade Hardson.

– Jag tyckte om de traditionella instrumenten i föreställningen, sade Wissner.

Båda sade att de skulle rekommendera föreställningen till sina vänner.

Splendor fortsätter i New York fram till 9 februari med totalt 15 föreställningar. Därefter fortsätter den globala turnén genom Europa, Asien och Australien. Splendor kommer att återvända till Nordamerika och framträda i Kanada och USA nästa vår.

För mer information, gå in på: www.bestchineseshows.com
http://en.epochtimes.com/news/8-2-1/65133.html


Mest Lästa