Tjeckien bekräftar fall av svininfluensa


I måndags bekräftades det första fallet av svininfluensa i Tjeckien. Den infekterade mannen är en 29-årig pilot på Czech Airlines som återvände från New York för några dagar sedan.

Enligt hygienisten Michael Vit hade mannen inte några tydliga symptom. Piloten besökte sjukhuset efter att ha haft ovanliga andningssvårigheter då han gick upp för trappor. Han är för närvarande i karantän i sitt eget hem, liksom de nio personerna han varit i kontakt med de senaste dagarna.

Det är det första testet som visat positivt för viruset av de 107 misstänkta fallen som testats. Enligt den senaste statistiken har fler än 12 000 personer bekräftats ha infekterats i världen fram tills idag. Nästan 100 av de smittade har avlidit.

Som en reaktion på nyheten har tjeckiska medborgare börjat att köpa medicinen som botar svininfluensa. Enligt hälsoministeriet finns det tillräckligt med medicin för att kurera 20 procent av befolkningen. WHO rekommenderar att medicinreserven ökas till att täcka 30 procent av befolkningen.

Översatt från engelska: http://www.theepochtimes.com/n2/content/view/17276/