Tidigare dansprofessor: "Föreställningen var mycket elegant"
I publiken satt Park, som för 40 år sedan arbetade som dansprofessor på Dolang Universitet i Pusan, Korea. Hon var specialist inom traditionell koreansk dans. (Foto: Epoch Times)


Divine Performing Arts (DPA) hänförde sin publik med en förbluffande presentation av traditionell kinesisk kultur på Buell Theater i Denver.

– Showen fick mig att längta hem. Speciellt musiken fick mig att längta hem. Tankarna, dräkterna och allting som inryms på scenen är otroligt. Varje artist… och deras rörelser, inte bara skickligheten utan även sättet att uttrycka sig på… även om det är en gruppdans… Jag kan se att var och en av dem har sitt eget uttryckssätt. Jag är mycket imponerad och njöt av den mycket.

Som danslärare uppskattade Park expertisen som gjort föreställningen möjlig. 

– Stor skicklighet och fantastisk koreografi – mycket häpnadsväckande. Jag önskar jag kunde få träffa koreografen, vem den nu är. Men det är verkligen… jag förstår inte fullständigt hur han eller hon kan skapa alla rörelser.

Klassisk kinesisk dans har sin egen kompletta uppsättning med träningsmetoder för grundläggande färdigheter, ett strikt träningsprogram för att fullända hållningen, gestaltning och metoder för att träna hopp, snurrar och volter såväl som krävande luftburna tekniker vilka sammantaget utgör ett mycket omfattande danssystem. De luftburna rörelserna i klassisk kinesisk dans innehåller en mängd akrobatiska fall, avancerade hopp och diverse snurrar.

Park upplevde att artisterna var som en enda kropp när de utförde danserna. Det här är gruppdans. De är väl koordinerade. Även om de är en grupp, är det som om en person uttrycker rörelsen och det är så perfekt på scenen.

Park var också väldigt imponerad av dräkterna.

– Man kan se rörelserna och fysiken genom dräkterna, men ändå visas inte kroppen. De är mycket elegant täckta. Dansen uppvisar mycket graciösa rörelser och färgerna hjälper också till att känna av rörelserna, liksom musiken.

Epoch Times är sponsor till Divine Performing Arts. Gå in påwww.divineshows.se

Översatt från: http://en.epochtimes.com/n2/content/view/11276/