Tidigare balettdansare: ”Shen Yun ger en enastående föreställning”
Eva Leandre, tidigare balettdansare, och Jim Montfort, porträttfotograf med sonen på Shen Yun Performing Arts föreställning i Paris. (Foto: Sou Siayong/ The Epoch Times)


Shen Yun Performing Arts Touring Companys föreställning i Palais des Congrès i Paris den 12 mars väckte glimtar av Kinas femtusenåriga historia.

Jim Montfort, porträttfotograf, och Eva Leandre, tidigare balettdansare, numera business manager, var där med sin son. De fick tårar i ögonen av skönheten och andan i det New York-baserade danskompaniets föreställning.

– Det är vackert och väldigt spirituellt, det är en samling artister som är helt fantastiska, sade Montfort.

Hustrun Leandre sade: 
– Det är en helt enastående föreställning, något långt utöver klassisk dans och de har fantastiska dansare, de är helt otroliga samtidigt som de har en renhet och något uppfriskande över sig. De har en äkthet och du kan se att de verkligen är inspirerade av ett mycket bra bärande budskap som tar dig med över till ett andligt universum, sade hon.

Klassisk kinesisk dans har ett omfattande träningssystem, och är en dansform som fortfarande är ny i väst, förklaras det på Shen Yuns hemsida. Man kan säga att den bär essensen av kinesiskt kulturella uttrycksformer i sina rörelser, ställningar och estetik. I sina tidiga år vidarebefordrades den i första hand i det kejserliga hovet och som en del av den forntida teatern. Shen Yuns ambition är att återuppliva andan i traditionell kinesisk kultur.

– Det är hela uppvisningen, fortsatte Montfort. Färgerna, kostymerna, musiken, koreografin … det är helheten som skapas av alla dessa artister som arbetar tillsammans som gör det komplett.

Det är sällan man ser en föreställning som är så professionell på alla nivåer när det gäller kulisser, kostymer, färger eller att varje artist är fantastiskt bra på egen hand, men det är denna samstämmighet som en grupp, som gör att man verkligen vill se allt, menade han.

Leandre ansåg att några av Shen Yuns dansare är bland de bästa i världen. 
– Dansarna är mycket framgångsrika när det gäller danskonsten, hopp, snurrar … det här är klassisk kinesisk dans och inte bara akrobatik, det är fantastiskt och det är en bra lärdom för västerländska dansare.

– Vår unge son har precis börjat med klassisk dans; han kommer förmodligen att få höra mer om den här föreställningen i vår familj. 

Rapportering av Aurelien Girard & Sour Sayong

Shen Yun kommer att uppträda i Lyon i 18-20 mars. Efter att ha besökt Merignac, 22 mars, kommer Shen Yun att lämna Frankrike och åka till Dublin där de kommer att uppträda 26-27 mars. Shen Yun kommer sedan att ha föreställningar i Bryssel från den 29 mars till den 3 april. Till Sverige kommer Shen Yun den 24-27 april. 

New York-baserade Shen Yun Performing Arts har tre trupper som turnerar samtidigt runtom i världen.

För ytterligare information se hemsidan www.ShenYunPerformingArts.org
eller sv.shenyunperformingarts.org

Epoch Times är mediapartner till Shen Yun Performing Arts.

Översatt från engelska:http://www.theepochtimes.com/n2/content/view/52944/