loadingThailändska svärsonsägg. (www.spirithouse.com.au)
Thailändska svärsonsägg. (www.spirithouse.com.au)
Hälsa & Livsstil

Thailändska ägg på kungligt vis

Epoch Times och Travels with Thai food

Det här är receptet på en kunglig version av en thailändsk vardaglig maträtt som serveras med ris. Rätten kallas för svärsonsägg, eftersom det förr skojades om att det var det enda en svärson kunde laga när svärmor kom på oväntat besök.

Sås:

2 matskedar vegetabilisk olja
250 gr hackad kyckling
1 kopp tamarindvatten
½ kopp hackat ljust palmsocker
4 matskedar fisksås
2 gröna schalottenlökar, tunt skivade

Värm oljan till medeltemperatur i en wok, tillsätt hackad kyckling och rör om tills den bryns. Tillsätt tamarindvatten, palmsocker och fisksås. Koka upp och och låt den sedan sjuda utan lock i fem minuter. Ta bort den från plattan och rör i grön schalottenlök. Ställ åt sidan.

Ägg:

Vegetabilisk olja till stekning
10 vitlöksklyftor, tunt skurna
½ kopp gyllene schalottenlökar, tunt skivade
8 hårdkokta ägg, skalade
2 medelstora röda chili, skurna
Korianderkvistar för garnering

Hetta upp oljan svagt och stek vitlöken tills den är svagt gyllenbrun. Ta upp den och torka på ett papper. Stek schalottenlökarna under omrörning tills den är gyllenbrun och torka sedan på ett papper. Värm oljan till medeltemperatur och stek äggen tills de är krispiga och gyllene. Det tar cirka fem minuter. Ta upp dem och torka på en pappershandduk. Dela äggen i halvor och placera dem på ett uppläggningsfat. Värm tamarindsåsen igen och häll med en sked över äggen. Garnera med krispig vitlök och chili och bryt korianderkvistar över äggen.

Översatt från engelska

Mest lästa

Rekommenderat

loadingThailändska svärsonsägg. (www.spirithouse.com.au)
Thailändska svärsonsägg. (www.spirithouse.com.au)
Hälsa & Livsstil

Thailändska ägg på kungligt vis

Epoch Times och Travels with Thai food

Det här är receptet på en kunglig version av en thailändsk vardaglig maträtt som serveras med ris. Rätten kallas för svärsonsägg, eftersom det förr skojades om att det var det enda en svärson kunde laga när svärmor kom på oväntat besök.

Sås:

2 matskedar vegetabilisk olja
250 gr hackad kyckling
1 kopp tamarindvatten
½ kopp hackat ljust palmsocker
4 matskedar fisksås
2 gröna schalottenlökar, tunt skivade

Värm oljan till medeltemperatur i en wok, tillsätt hackad kyckling och rör om tills den bryns. Tillsätt tamarindvatten, palmsocker och fisksås. Koka upp och och låt den sedan sjuda utan lock i fem minuter. Ta bort den från plattan och rör i grön schalottenlök. Ställ åt sidan.

Ägg:

Vegetabilisk olja till stekning
10 vitlöksklyftor, tunt skurna
½ kopp gyllene schalottenlökar, tunt skivade
8 hårdkokta ägg, skalade
2 medelstora röda chili, skurna
Korianderkvistar för garnering

Hetta upp oljan svagt och stek vitlöken tills den är svagt gyllenbrun. Ta upp den och torka på ett papper. Stek schalottenlökarna under omrörning tills den är gyllenbrun och torka sedan på ett papper. Värm oljan till medeltemperatur och stek äggen tills de är krispiga och gyllene. Det tar cirka fem minuter. Ta upp dem och torka på en pappershandduk. Dela äggen i halvor och placera dem på ett uppläggningsfat. Värm tamarindsåsen igen och häll med en sked över äggen. Garnera med krispig vitlök och chili och bryt korianderkvistar över äggen.

Översatt från engelska

Rekommenderat

Svenska Epoch Times

Publisher
Vasilios Zoupounidis
Politisk chefredaktör
Daniel Sundqvist
Opinionschef
Lotta Gröning
Sportchef
Jonas Arnesen
Kulturchef
Einar Askestad (föräldraledig)

Svenska Epoch Times
DN-skrapan
Rålambsvägen 17
112 59 Stockholm

Epoch Times är en unik röst bland svenska medier. Vi är fristående och samtidigt en del av det stora globala medienätverket Epoch Media Group. Vi finns i 36 länder på 23 språk och är det snabbast växande nätverket av oberoende nyhetsmedier i världen. Svenska Epoch Times grundades år 2006 som webbtidning.

Epoch Times är en heltäckande nyhetstidning med främst riksnyheter och internationella nyheter.

Vi vill rapportera de viktiga händelserna i vår tid, inte för att de är sensationella utan för att de har betydelse i ett långsiktigt perspektiv.

Vi vill upprätthålla universella mänskliga värden, rättigheter och friheter i det vi publicerar. Svenska Epoch Times är medlem i Tidningsutgivarna (TU).

© Svenska Epoch Times 2024