Tempo dokumentärfilmsfestival 8-13 mars
Filmen "My Heart of Darkness" handlar om fyra krigsveteraner som under ett krig för 20 år sedan försökte döda varandra och som i dag vill försonas och förlåta. (Foto: Tempo Filmfestivalen)


Sveriges största dokumentärfestival startar den 8 mars och avslutas den 13 mars i Stockholm. Här kommer vi kunna se dokumentärer från hela världen.

Det finns tre teman på årets festival. Det första kallas In Treatment och handlar om terapi på film, det andra handlar om nya grepp inom dokumentärfilmning och det sista handlar om musikdokumentärer.

Premiärfilmen på festivalen är Jag är min egen Dolly Parton som handlar om fyra sångerskor, bland annat Nina Persson från The Cardigans som möts genom en hyllningskonsert till just Dolly Parton.

Det delas också ut priser som på de flesta festivaler. New Doc ges till en lovande oetablerad filmare i Stockholms län, Tempo Short Award ges till bästa kortfilm och Documentary Award till bästa långa svenska dokumentärfilm.

De nominerade för Tempo Documentary Award är My Heart of Darkness, Den stora friheten, Män som simmar, A Bitter Taste of Freedom, Gerillasonen, Han tror han är bäst och Vodkafabriken.

Vill du pitcha din dokumentärfilm kan du göra det på Bio Rios scen live inför publik. Finansiärer till priset, ett samproduktionsmedel är Filmregion Stockholm-Mälardalen, SVT Dokumentär och Svenska Filminstitutet.