Tända ljus och miljöförbättring


125 ljus tänds för rattfylleoffren

En manifestation för att hedra de som avlidit till följd av alkoholrelaterade olyckor år 2006 genomförs idag, 12 december. Det är vägverket och NTF som i 14 kommuner i Västerbotten och Norrbotten arrangerar den.

125 marschaller ska symbolisera de 125 personerna som dödades av rattfulla det året. I Vägverkets pressmeddelande står att man beräknar att minst 15 000 bilresor görs med alkoholpåverkade bilförare. Genomsnittligt har de som fastnar i polisens kontroller en promille i blodet.

Årets siffror kommer inte att vara bättre, så för att bekämpa utvecklingen behövs alla goda krafter.

Sportfiskande rockmusiker satsar på miljön

Många sportfiskare har under årens lopp sett hur fiskens miljö bara blir sämre och sämre. Några rockband med fiskeintresserade medlemmar fann en lösning: att ge ut samlingsskivan ”Ge fan i våra vatten”. Den ges ut tillsammans med organisationen Sportfiskarna. Hittills har skivan samlat in 200 000 kronor. Stefan Nyström från Sportfiskarna spår i ett pressmeddelande att det blir en kvarts miljon innan sommaren.

Pengarna går nu till inlösen av laxfällor vilka hindrar laxens vandring och forskning kring varför gäddan minskar så kraftigt på ostkusten men flera projekt är på gång.