Talibanerna fortsätter sina "krigsstrategier"i nordvästra Pakistan
En ung flicka poserar med en skylt under en protest som fördömer attackerna mot flickskolor i natursköna Swat Valley. Protesten anordnades av en studentorganisation som företräder studenter från nordvästra Pakistan, i Karachi den 28 januari, 2009. (Foto: Asif Hassan / AFP / Getty Images)


Skolor i Swat Valley i nordvästra Pakistan är under talibaners kraftiga attacker enligt lokala pakistanska medier.

Under de senaste 10 månaderna har talibanerna förstört cirka 172 skolor, över 70 procent av dem var flickskolor.

Gruppen har nyligen ökat sin offensiv mot den pakistanska regeringen genom att hota förstöra fler skolor och döda studenterna om regeringen inte stänger alla kvinnliga skolor i området och börjar genomföra en religiös läroplan i resten av skolorna. De flesta skolor hålls stängda eftersom personal och elever fruktar för sina liv.

En lokaltidning, The News, citerar talibanernas ledare Muslim Khan. 

– För närvarande sätter vi i brand och bombar skolorna som krigsstrategi mot regeringen, säger Muslim Khan.

Pakistans regering har svarat med att stärka sin militära operation mot talibanerna med inriktning på gömställen i Swat Valley.

Som svar på hotet att förstöra skolor meddelade Sherry Rehman, Pakistans informationsminister, att alla offentliga flickskolor i Swat Valley kommer att öppnas på nytt den 1 mars och regeringen är redo att se till att säkerheten fungerar för att förhindra ytterligare förstörelse.

Översatt från:http://en.epochtimes.com/n2/content/view/11231/