Taiwanesisk delegation anländer till Beijing
Chiang Pin-kung, ordförande för SEF i Taiwan, anländer på Pekings internationella flygplats. Han leder en delegation på besök i Kina. (Frederic J Brown/ AFP/ Getty Images)


Ordföranden för Taiwans Straits Exchange Foundation (SEF), Chiang Pin-kung, leder en delegation som är på besök i Kina. De anlände i Peking på eftermiddagen den 11 juni. Det är tio år sedan den dåvarande ordföranden för SEF, Koo Chen-fu, besökte Kina. Koo gick bort 2005.

Zheng Lizhong, vice verkställande chef för Kinesiska regeringens byrå för Taiwanfrågor, välkomnade Chiang och de andra delegaterna på flygplatsen med en enkel ceremoni. Chiang höll inget tal.

Chen Yunlin, ordföranden för Kinas Association for Relations across the Taiwan Straits (ARATS) samtalade med Chang den 12 juni i Diaoyutai State Guesthouse för att återuppta regelbundna möten och förhandlingar mellan de två organisationerna, vilka legat nere i tio år. Två överenskommelser – ”Chartrade helgdirektflyg över sundet” och ”Öppnandet av Taiwan för fastlandsturister” förväntas skrivas på under den 13 juni.

Översatt från: http://en.epochtimes.com/news/8-6-11/71759.html