Styrelseordförande vill sponsra Chinese Splendor
Robert Cass var så imponerad av Splendor att han vill sponsra föreställningen nästa år. (Foto: The Epoch Times)


Chinese New Year Splendor, som för närvarande gör 15 föreställningar i berömda Radio City Music Hall i New York, gjorde ett djupt intryck på grundaren till en mäklarfirma.

– Det är som en dröm att få se detta. Jag har aldrig sett något liknande. En av mina kompanjoner är kines och hon sade att vi måste gå hit. Det känns som om jag drömmer. Allt var så flytande, så drömlikt, som i ultrarapid. Det är fascinerande, sade Robert Cass, ordförande för Home Team USA.

Han diskuterade budskapet han tar med sig från föreställningen.

– Sanning, godhet, tålamod. Jag hade ingen aning, min kompanjon pratar om detta hela tiden – det är otroligt. Vi älskade det.

– Det finns absolut ett budskap.
Vi är en del av den amerikanska kulturen. Vi hade ingen aning om i vilken utsträckning saker pågår i Kina. Man kan prata om vad som pågår i Kina, men de gör det så behagfullt och välvilligt när de informerar oss om det. Det är mäktigt – det är mäktigt när något så negativt pågår och att de ändå kan föra fram det med sådan stil och sådan välvilja, det är otroligt.

Cass syftade på en scen i föreställningen som berättar om en pågående tragedi i Kina: förföljelsen av Falun Gong, en meditationsmetod och en andlig utövning som för närvarande förföljs brutalt av den kinesiska regimen.

Cass var också mycket imponerad av koreografin och av andra aspekter av Splendor.

– Allt är i ett drömliknande tillstånd, med de flytande rörelserna, med sången. Jag har aldrig hört något så kraftfullt, trummorna och sången. Allting är helt enkelt överväldigande. Jag kan inte bearbeta allt, det är fortfarande omskakande. Det känns jättebra att vara här.

Cass tillade att han planerar att låta sitt företag sponsra nästa års föreställning.

– Vi känner att det skulle vara det rätta. Vi är glada över att vara en del av det, mycket glada, sade Cass.

Chinese New Year Splendor fortsätter i New York lördag 9 februari. För andra föreställningar på Divine Performning Arts världsturné, gå in på: http://www.DivinePerformingArts.org/
http://en.epochtimes.com/news/8-2-3/65278.html