loadingStorvreta fick lyfta pokalen efter seger i SM-finalen mot Pixbo. Foto: Pontus Lundahl/TT
Nyheter

Storvreta svenska mästare – inför rekordpublik

TT

Storvreta är svenska mästare i innebandy på herrsidan. I finalen slog man Pixbo med 8–5 – inför rekordstor publik.

– Det är magiskt, säger Otto Weidman.

18 370 personer hade tagit sig till Friends arena för publikfesten som SM-finalen i innebandy är. Det är rekord – ingen annan innebandymatch har dragit större publik.

– Sista 20 sekunderna kollade jag upp och såg att det är verkligen fullt här inne, då fick jag gåshud. Alla våra familjer som stöttar oss och det här havet av rött, det var magiskt, säger Otto Weidman.

Rekordpubliken bjöds på en batalj mellan en av innebandys stora giganter de senaste åren, och en klubb som inte varit i SM-final på 18 år. Storvreta, med ett SM-guld att försvara, mot Pixbo, som inte tagit SM-guld sedan 2003.

"Löser det galant"

Storvreta fick en drömstart – efter blott 2.40 tog man ledningen. Inte blev det bättre för Pixbo när Storvreta mindre än fem minuter senare utökade till 2–0.

Pixbo gjorde ett tappert försök att hänga med. Klubbens poängkung i slutspelet, Oskar Weissbach, reducerade till 1–2 och trots att Storvreta kunde stänga den första perioden med en 3–1-ledning kändes det långt ifrån avgjort.

Fem minuter in på den andra perioden kom också 2–3-målet för Pixbo – och bara minuten senare var det nära att också kvitteringen skulle komma, men Storvretamålvakten var med den gången. I stället kunde Storvreta återigen gå upp i en tvåmålsledning med sekunder kvar av perioden.

– Jag tycker vi löser det galant, säger Weidman, som gjorde hattrick i matchen.

Pixbokaptenen besviken

Slutminuterna i matchen bjöd på ett riktigt målkalas åt båda håll, men Pixbo kom aldrig närmare än två mål och fick erkänna sig besegrat i sin första SM-final sedan 2006.

Efteråt var Pixbos lagkapten Gustav Fritzell besviken.

– Jag har gråtit ganska mycket, nu känner jag mig ganska tom. Det är riktigt j[..]ra surt att vi inte lyckas vinna, säger han och fortsätter:

– Vi är trots allt här och slåss om medaljerna, det ska vi fortsätta vara. Jag själv blir så besviken, förhoppningsvis kan det ge någon typ av drivkraft.

För Storvreta var det andra raka SM-guldet – och det femte de senaste tio åren.