Stephen Hawking råder människor att undvika kontakt med utomjordingar
Professor Stephen Hawking ger en föreläsning med titeln ‘Varför vi borde bege oss ut i rymden’ inom NASA:s 50 år långa föreläsningsserie vid George Washington University i Washington, DC, den 21 april 2008. (Foto: Jim Watson/Getty Images )


Stephen Hawking säger sin mening om utomjordingar och deras potentiella hot mot människosläktet i sin nya show ”Into the Universe” (Ut i universum), vilken kommer att sändas på söndag kväll på tv-kanalen Discovery.

Hawking, som är en världsberömd astrofysiker, föreläsare och framgångsrik författare, med Ph.D. i astronomi, har fått vara värd för sin egen show om universum i största allmänhet i tv-kanalen Discovery. ”Ut i universum” ger Hawking ett forum där han kan diskutera sin syn på möjligt utomjordiskt liv i universum och dess potentiella hot mot mänskligheten.

Under showen fastslår Hawking inte bara att han anser att det är troligt att utomjordingar existerar, han tror också att de kan utgöra ett hot.

– Om utomjordingar besöker oss skulle konsekvenserna bli i stort sett som när Columbus gick i land i Amerika, vilket inte slutade väl för de infödda amerikanerna, sade Hawking till New York Daily News.

Hawking arbetade med Discovery-kanalen i tre år för att slutföra ”Ut i universum”, vilket kommer att ha premiär på söndag kväll och ges i repris i åratal framåt, rapporterade BBC News.

Hawking har åstadkommit många saker, inklusive sin illustration till hur Einsteins allmänna relativitetsteori är direkt kopplad till kvantteori.

– Med min matematiska hjärna gör siffrorna i sig att tanken på utomjordingar blir fullkomligt rationell. Den verkliga utmaningen är att fundera ut hurdana utomjordingarna verkligen är, sade Hawking till BBC News.

Hawking har tillsammans med sin hustru Lucy skrivit två skönlitterära böcker som är fulla av hans kunskaper om rymden, betitlade ”George’s Secret Key To The Universe” och ”George’s Cosmic Treasure Hunt” (”Georges hemliga nyckel till universum” och ”Georges kosmiska skattjakt”). Han har också publicerat ” A Brief History Of Time” (Kosmos – en kort historik), där han fokuserar på sina faktiska kunskaper om universum.

Hawking är inte ensam om att hävda att vi kanske inte är ensamma. En icke vinstgivande organisation med namnet Search for Extra-Terrestrial Intelligence (SETI, Sökandet efter utomjordisk intelligens) fortsätter sitt arbete med att ”utforska, förstå och förklara ursprunget, naturen och förekomsten av liv i universum”. SETI har fått stora donationer från organisationer såsom NASA Ames Research Center, NASA Headquarters, National Science Foundation, Department of Energy, och U.S. Geological Survey, till hjälp i deras analys av rymden genom ljud- och bildteknik.

Ändå är det just SETI:s arbete, inklusive sökandet efter utomjordiskt liv genom sändande av radiosignaler ut i rymden som Hawking tror kan vara livsfarligt för mänskligheten.

Huruvida utomjordingar existerar eller inte, och huruvida de har landat på jorden, har debatterats i årtionden. En märklig händelse som satte fart på intresset för sökandet efter utomjordingar var den i Roswell i Mexiko i juli 1947. Tidningen Roswell Daily Record rapporterade att ett flygande tefat hade hittats på en ranch i Rosswall, men det sades senare vara en väderballong.

Översatt från engelska: http://www.theepochtimes.com/n2/content/view/34087/