Staten Maine välkomnar Shen Yun till Portland
Borgmästaren i Portland, Jill Duson skrev ett välkomstbrev till Shen Yun.


Shen Yun Performing Arts hälsades välkomna med stor uppskattning av politiker i delstaten Maine, USA,  inför framträdandet i staden Portland. I år har Shen Yun turnerat och framfört föreställningar i drygt 60 städer världen över. Den 19 och 20 september var det dags för Portlands Merrill Auditorium i Maine att för första gången få presentera det klassiskt kinesiska dans och musik kompaniet.

Borgmästaren i Portland, Jill Duson skrev i sin välkomsthälsning: ”Denna enastående presentation av traditionell kinesisk dans och musik förhöjer och berikar den kulturella mångfalden i vårt samhälle.”

”Portland är den största staden i Maine, och har i generationer hälsat människor från många olika kulturer välkomna. Staden är stolt över sin historiska bakgrund och strävar till en fortsatt framgångsrik utveckling för alla medborgare.”


Senator Olympia Snowe.

Senator Olympia Snowe.

Senator Olympia Snowe kommenterade, ”Maine har en rik och långvarig tradition av att välkomna och visa magnifika kulturella föreställningar, och det är ett fantastiskt tillfälle att nu få vara värd till denna talangfulla dans- och musikkompaniet.”

Michael Michaud, kongressmedlem skrev i sin hälsning: ”Shen Yun Performing Arts har uppträtt på de finaste internationella scenerna och det är en ära att få ha dem här i Maine. Denna föreställning går bortom vad som är enkel underhållning; det är genom den kinesiska klassiska dansen och musiken en hyllning till människans värdighet, dygd och andlighet.”


Michael Michaud, kongressmedlem.

Michael Michaud, kongressmedlem.

Han utnämde Shen Yun till ”en av världens mest omfattande och inspirerande föreställningar om kinesisk kultur, en påminnelse om den långa och rika tradition av kinesisk finkultur som finns.”

Michaud betonade; ”Konstens betydelse för vår kultur, kan inte förklaras tillräckligt.” Han sade också att, ”Shen Yuns förställningar är ett bevis för att kraften i konsten är varaktig; speciellt med tanke på den kraft och spänst som den kinesiska dansen har. Den kinesiska dansen som var nära att försvinna för alltid.”


Chellie Pingree, kongressmedlem.

Chellie Pingree, kongressmedlem.

Chellie Pingree, kongressmedlem sade, ”Genom sitt autentiska framträdande med klassisk kinesisk musik och dans bevarar Shen Yun Performing Arts de gamla myterna och legenderna levande för framtidens människor.”


Guvernören John Baldacci gratulerar Shen Yun i sitt brev.

Guvernören John Baldacci gratulerar Shen Yun i sitt brev.

Guvernör John Baldacci gratulerade Shen Yun till dess framgångar internationellt. Han sade, ”Det är en unik förmån för invånarna i Maine att få en inblick i den femtusenåriga traditionella kinesiska kulturen.”

Guvernören prisade staten Maine för att vara ”en vacker och unik del av USA,” Och att Moder Jord återspeglar denna uppfattning genom att välkomna Shen Yun med klar himmel och solsken- en perfekt höst weekend i New England.

Fakta

Shen Yun Performing Arts är en icke- vinstdrivande organisation med dansare, koreografer, vokalister, musiker, kompositörer och artister i världsklass. Oberoende av det kinesiska kommunistiska styret, sätter kompaniet upp gamla legender och konstskatter, de har som uppdrag att återupptäcka den tusenåriga gamla kinesiska civilisationens tradition och kultur som förbjöds och försvann under kulturrevolutionen.

Källa: ShenYunPerformingArts.org

Epoch Times är stolt sponsor för Shen Yun Performing Arts. För mer information besök gärna ShenYunPerformingArts.org

Shen Yun reser vidare till Kanada för föreställningar i Toronto den 9-11 oktober

Originalartikel på engelska: http://www.theepochtimes.com/n2/content/view/22683/