Stadsfullmäktige - ‘Tre gånger bättre än Riverdance’
Angelika Saul-Roming och Heidi Tschorn. (Foto: Yude Cao/The Epoch Times)


– Showen var mycket färgstark och livfull, sade Angelika Romig-Saul, medlem i kultur- och turismrådet i Breuberg i Odenwald.

– Det är mycket vackert, varje program berättar en historia. Det innehåller ett djup. Man kan bara ta in det i hjärtat. Det är svårt att beskriva med ord.

Romig-Saul kommenterade Shen Yuns föreställning, Chinese Spectacular som visas på Frankfurts Jahrhunderthalle i Tyskland.

Romig-Saul tillägger att berättelsen om ”Lady of the Moon” fortfarande lever kvar i hennes minne. Det är en scen som är inspirerad av en av Kinas mest välkända legender. Chang E och hennes man tilldelades de odödligas elixir efter att ha i stått i spetsen för ett liv av  välgörenhet .

– Jag känner inte till berättelsen, men jag tycker den är vacker. Till sist kommer hon till himlen, totalt avskiljd från alla världsliga ting, hon lämnar den ganska positivt och glatt. Enastående är även dansarnas koreografi. Det fanns åtminstone 30 personer på scenen samtidigt och varje rörelse var perfekt, helt enkelt, fantastiskt.

Bara några dagar tidigare, gick Romig-Saul på en annan välkänd show, Riverdance. Den påminner om Shen Yuns i så motto att båda innehåller en blandning av musikaliska inslag och kulturella danser.

– Riverdance berättar det irländska folkets historia, sade Romig-Saul. Jag måste säga att Shen Yuns show är tre gånger bättre är Riverdance. Man det betyder inte att jag inte tycker Riverdance är bra.

Arkitekten Heidi
Tschorn kom tillsammans med Romig-Saul till showen. Hon tyckte särskilt mycket om de olika trum-numren, och då speciellt det sista.

– Trummorna omvandlar kroppen till att bli vibrationer. Tschorn sade att trots att hon inte hade mycket kännedom om den kinesiska kulturen tidigare, så väckte Spectacular hennes intresse.

För information om andra shower i Divine Performing Arts världsturné, vänligen besök: www.shenyun.eu
http://en.epochtimes.com/news/8-2-17/66078.html