Sponsrade en hel grupp för att se Shen Yun
Bill Buhler med fru och far. (Stephen Gregory/Epoch Times)


Familjen Buhler från Milwaukee, delstaten Wisconsin i USA, gillar verkligen Shen Yun. De har sett föreställningen tre år i rad och det andra året, eftersom de tyckte showen var så bra, tog de med sig 19 vänner.

Men det har dock inte stannat vid det. Det här året har de sponsrat en hel grupp för att komma och se föreställningen vid Milwaukee Theatre i Wisconsin, lördagen den 24: e april.

De vill ge andra personer ett tillfälle som de annars kanske aldrig hade fått. Skälet till att de tycker så mycket om Shen Yun förklarar fru Buhler som säger:

– Jag tycker att det är en så underbar föreställning.

Paret Buhler kunde höras, precis som förra året, applådera starkast och ropa ut sin glädje över föreställningen.

Buhler säger:

– Jag tyckte det var fantastiskt, det var otroligt!

Det har sagts att artisterna i Shen Yun har uppnått ett osjälviskt rike, att de finns där helt och fullt för publiken.

Buhler kunde känna att han var en del av föreställningen och säger:

– Publiken är en del av framträdandet, så tror jag att det är, och därför måste man verkligen komma tillbaka och visa sin uppskattning av föreställningen. En del människor kan inte applådera högt, de har inte kraften, så vi måste kompensera för det.

Shen Yun visar en skicklighet och teknik så nära perfektion man kan komma, men det är inte så enkelt. Det kräver strikt disciplin av hållning och form. Men det är artisternas inre skönhet som de kan förmedla till publiken; det är där den sanna skönheten ligger, det är det som är riktigt magnifikt.

I en artikel nyligen i Epoch Times talade filmstjärnan Chi Chao (från Mao’s Last Dancer) om ”inre karisma”, efter att ha sett Shen Yun.

– Det här kommer inte bara från danstekniken utan vad som är ännu viktigare, det kommer från artistens inre kultivering, kunskapsnivån, karaktären, dygden, personlig erfarenhet och så vidare. För en artist är de här källorna och motivationen för skapande och uttryck.

Buhler kunde relatera till det Chi pratade om och han hade mycket gott att säga om föreställningen.

– Förutom framträdandet och all kultur är koreografin helt fantastisk! Dräkterna, arbetet, artisternas skicklighet är helt otrolig. Sättet de får bakgrunden att bli levande med moln och allt och hur artisterna kommer fram från ingenstans, det är väldigt skickligt gjort, säger han.

Buhlers far, Allan Buhler var också med den här kvällen och han såg ett djupare budskap i föreställningen.

– Den har ett ärligt budskap, att det finns en Gud och att de som gör ont kommer till helvetet och de som gör gott får vad de förtjänar, sade Allan Buhler.

Stephen Gregory var reporter.

New York-baserade Shen Yun Performing Arts uppträder på sin Europaturné härnäst i Louvain-La Neuve, Belgien, från den 30:e april till den 11: e maj.

Epoch Times är mediapartner till Shen Yun Performing Arts. För mer information, se ShenYunPerformingArts.org

Översatt från engelska: http://www.theepochtimes.com/n2/content/view/34107/