Spiderman-stjärnan James Franco bland Hongkongs demonstranter?
Den amerikanske stjärnan från Spiderman-filmerna, James Franco, promenerar genom det av James Franco vid Amiralitetsområdet fredagen den 21 november. Området är ockuperat av demonstranter från Paraplyrörelsen i Hongkong. (Foto: Lam Yik Fei/Getty Images)


Fotografen Lam Yik Fei från Getty Images, lyckades fotografera den amerikanske skådespelaren, känd för sin roll som Harry Osbourne/Green Goblin i Sam Raimis Spider-Man-trilogi, och för rollen som Saul Silver i Pineapple Express, under dennes promenad genom det område vid Amiralitetet i Hongkong som ockuperats av studenter från Paraplyrörelsen. Han gick runt på området och tog bilder med sin mobiltelefon på fredagen.

Reportern Alan Wong från New York Times frågade Franco om han var killen "i mössa på demonstrationsområdet vid Amiralitetet" och taggade Francos officiella Twitter-konto, men skådespelaren hade inte svarat ännu på fredag kväll.

Franco var definitivt i Hongkong på torsdagen, enligt hans inlägg på Instagram.

Franco skulle i så fall inte vara den första internationella kändisen som visat sig på demonstrationsområdet i Hongkong.


James Franco hade på sig mörka glasögon och mössa och tog bilder. (Foto: Lam Yik Fei/Getty Images)

James Franco hade på sig mörka glasögon och mössa och tog bilder. (Foto: Lam Yik Fei/Getty Images)

Jazz-stjärnan Kenny G besökte också det ockuperade området vid Amiralitetet i början av demonstrationerna, och publicerade ett foto på sitt Twitter-konto med bildtexten: "I Hongkong vid åsynen av demonstrationen. Jag önskar alla en fredlig och positiv avslutning på den här situationen. "

Dock tog Kenny G ner fotot på Twitter efter det att en kinesisk tjänsteman kritiserat honom, och förklarade på Facebook att han "inte försökte trotsa (kinesiska) statliga order" med sin post och att han "inte stödjer demonstranterna eftersom jag egentligen inte vet någonting om situationen."

Nätanvändare kritiserade då Kenny G för att han dragit tillbaka sitt ursprungliga uttalande och anklagades för att frukta den kinesiska censuren, vilket kunde drabba hans plånbok eftersom hans musik är oerhört populär i Kina.


Franco såg allvarsam ut och verkade inte önska någon uppmärksamhet. (Foto: Lam Yik Fei/Getty Images)

Franco såg allvarsam ut och verkade inte önska någon uppmärksamhet. (Foto: Lam Yik Fei/Getty Images)

Därför skulle det inte vara alltför förvånande om Franco aldrig kommer att säga att han besökt Hongkong, särskilt om han vill undvika att bli censurerad.

Världsberömda Hongkong-kändisar som stjärnan Chow Yun-Fat från Crouching Tiger, Hidden Dragon och sångaren-skådespelaren Andy Lau har svartlistats för att öppet ha gett stöd till Paraply-rörelsen.

Francos fans har tackat honom för besöket på Instagram skriver Daily Mail.

Översatt från engelska.