Spectacular lovordas för insikt i den kinesiska kulturen
Stephan Gorth. (Foto: Matthias Kehrein/The Epoch Times)


– Det fanns så många delar som var så vackra säger Stephan Görth, butikschef för Omega Watches, efter att ha sett Divine Performing Arts Chinese Spectacular.

Görth, vars företag äger flera butiker i Kina och är sponsor för Spectacular i Hamburg känner att han lärde om kinesisk kultur.

– Jag visste bara lite grand om Kina från tidningar eller från några människor som [jag pratat med] men här fanns lite mer vi kunde lära från det här.

– Jag tror att jag fortfarande inte vet tillräckligt men jag tror att det huvudsakliga problemet är väldigt tydligt. Det är det samma som hände här i Tyskland under Öst- och Västtyskland.

– Östtyskland var mer som Ryssland och mer kommunistiskt, jag tror det är samma sak med Kina. Där det bar finns en enda person som säger till folket vad de ska göra och vad som inte är bra.

Han fortsätter:

– Demokrati och sådant är väldigt viktigt. Jag tycker det är bättre för folket i Kina om de ändra sin politik.

Stephan Görth känner också att föreställningen är värdefull för att hjälpa tyskarna att förstå kinesisk kultur bättre:

– Jag tycker att folk borde se föreställningen. Det är väldigt viktigt för alla människor att se den kinesiska kulturen. I Tyskland vet vi nästan ingenting om asiatisk kultur och kinesisk kultur så vi kan förstå kulturen bättre om vi ser föreställningen.

– Det är viktigt därför att Kina är en stor marknad för världen och Kina växer fort. Jag tycker Kina är en stor del av den nya världen så är det viktigt att känna till lite mer om Kina.

– Vad vi känner till är inte tillräckligt. Vi har många kinesiska restauranger i Hamburg men vi vet inte mer. Kinamat är bra – men finns det mer?

Görth, talade varmt om stycket Medvetenhetens kraft, som visar förföljelsen mot Falun Gong-utövare i Kina:

– Vid tillfället när folk går in på scenen med de tre tecknen blev jag mycket imponerad.

– När artisterna dansade och polisen kom var det väldigt, väldigt bra för mig. Man kan förstå situationen i Kina lite bättre [genom det].

Görth lovordade artisternas sicklighet och uttryckte sin önskan att se föreställningen igen nästa år:

– Det är häpnadsväckande vad de kan göra med sina kroppar, danserna och så vidare är väldigt fina.

– Sångarna har väldigt fina röster. De är mycket klara och jag tycker att det är en fin grupp [människor].

– Sopranen var väldigt bra. Trummorna var jättebra, kostymerna… det var vackert med dansen också vidare. Allt sammantaget var det en mycket bra och stor föreställning.

– Jag hoppas att de lyckas bra i framtiden och jag hoppas att de kommer tillbaks. Nästa år ska jag ta med några vänner.

Översatt från: http://en.epochtimes.com/news/8-3-18/67761.html