Sony PlayStation 3 slutsålt direkt i USA
En anställd lämnar ut ett Playstation till en kund. (Tasos Katopodis/Getty Images)


Förseningar och tekniska fel sköt fram säljstarten av Sony Playstation 3 ett halvår. Detta tycktes dock inte ha någon betydelse för spelare som köade i dagar och plockade varan från hyllorna i affärer runt om i Japan och Nordamerika på fredagen. På grund av produktionsproblem har säljstarten i Europa flyttats fram till mars 2007.

Sony tillverkade över 400 000 enheter till försäljningsstarten i Nordamerika, där affärerna började sälja varan vid midnatt den 17 november. Bara 100 000 enheter fanns tillgängliga vid säljstarten i Japan den 11 november.

Inbitna spelare stod i kö i dagar. I vissa fall hade man tagit ledigt från jobbet för att kunna lägga händerna på PlayStation 3.

Playstation 3 (PS3) säljs till ett pris av 499 dollar respektive 599 dollar i olika versioner i Nordamerika. Prisskillnaden beror på hårddiskarnas olika kapacitet. Den dyra versionen har en 60 GB hårddisk medan den enklare versionen har en 20 GB hårddisk.

Alla konsoler inkluderar en trådlös kontroll, en Blu-ray videodisc-enhet och en högupplöst skärmport. Fri access till Playstation Network på internet inkluderas också.

Samtidigt har Nintendo tillkännagivit sina planer på att ta upp kampen med sin rival genom att frakta 400 000 enheter av nästa generations spelkonsol, Wii, till säljstarten i Japan den 2 december. Nintendo hoppas attrahera nya spelare till Wii-konsolen och har gjort det lättare att spela på skärmen genom en känslig kontroll.

Denna jul kommer Nintendos Wii tävla med Sony Playstation 3 och Microsofts Xbox 360 i Amerika.

Översatt från: http://www.theepochtimes.com/news/6-11-17/48238.html