SMS-kvitto stoppar genast kortbedrägeri
Kontokortsgiganter på marknaden. (Foto: Karen Bleier / AFP)


SMS-kvitto i samband med kortköp har varit i funktion i ett år. Resurs Bank som  tillsammans med företaget Smart Refill har utvecklat tjänsten är förvånad att inte fler aktörer följt efter, eftersom “tjänsten har bevisat sitt värde” som de skriver i sitt pressmeddelande.

På Svensk Handel är man glad över den här utvecklingen för betalkort. Speciellt nu i jultid blir många av med plånböcker och bedrägeriförsöken med kontokorten frodas. Numera kan man alltså lättare förhindra det.

Bankkorten är kopplat till ens mobiltelefonnummer och vid köp över 500 kronor rings mobilen upp och du upptäcker direkt om någon har stulit ditt kort och nu försöker använda det. Kortinnehavaren kan omedelbart svara på sms:et och kan således stoppa bedrägeriförsöket omedelbart.

Resurs Bank, som var först ute med den här tjänsten, SMS-kvittot, uppger att 97 procent av deras kunder anser att det här systemet bidrar till att öka trygghetskänslan.

”Vi ser tydligt i statistiken att tjänsten minskar skadan vid bedrägeriförsök, vilket kommer våra kunder till nytta,” säger Patrik Hankers, privatmarknadschef för Resurs Bank i ett pressmeddelande.