Skräddare: "Kostymerna är fantastiska"
Wildgoose, med sitt damsällskap, Robinson, delar sina erfarenheter efter Shen Yun föreställningen vid Kennedy Center Opera House. (Foto: John Yu/Epoch Times)


Wildgoose som är skräddare, och hans sällskap Robinson, satt i publiken och såg Shen Yun Performing Arts föreställning på Kennedy Operahuset under söndagen den 30 augusti.

Den forna kinesiska historian som framfördes i klassisk dans, sång och musik påverkade dem djupt och de överöste Shen Yun med beröm:

– Vackert, mycket rörande och andligt, med ett fint budskap som man kan sända till andra.  Jag hade det underbart, sade Robinson.

 Ja, och en akt fick mig att brista i gråt, scenen där fadern misshandlas av några huliganer och dottern lämnas ensam. Mina tårar rann faktiskt, tillade Wildgoose.

Scenen han syftade på heter Himlen väntar trots förföljelsen. Fadern torteras till döds för att han utövar Falun Gong, en andlig disciplin, som den kinesiska regimen har förbjudit. Scenen har ett budskap om hopp och den forna kinesiska tron att goda människor belönas, även om inte i detta livet.

– Ja den var mycket gripande. Jag kände en nära kontakt med scenen och hur de rörde sina kroppar – vackert, så graciöst, sade Robinson.

Skräddaren häpnades över dansarnas scenkostymer.

 – De var helt otroliga, de där kostymerna. Det var otroligt! Allt verkade så väl organiserat, och väl komponerat. Jag skulle älska att få se hur de skapar dessa kostymer eftersom jag älskar att göra det.

Robinson som för tillfället var klädd i en kinesisk klänning, sade att hon njöt av de projicerade scenbilderna.

– Jag gillade alla bilderna. Jag njöt av dansen, sceneriet och bilderna. Det var som en dröm, en sagodröm. Fred, kärlek och glädje; alla livets goda element och mänsklighet. Jag tyckte om det, utbrast Robinson.

Hon lade speciellt märke till budskapet i Chopstick Zest, där en manlig dansare var den som utmärkte sig mest.

– Du kan bryta en, men du kan inte bryta dem alla – det är därför vi alla håller ihop och hjälper varandra. Man kan inte bryta en grupp av människor. Det gillade jag.

Wildgoose drogs in i showen direkt när ridån gick upp och han fick se en församling gudomliga varelser som förberedde sin nedstigning till jorden för att överlämna kulturen som en gåva i scenen, De fem årtusendena börjar.

– Det var den första scenen som förde mig in, kejsaren eller kungen. Oj, han kom och han ledde folket som följde honom och folket respekterade honom. Jag gillade verkligen den.

Robinson tillade:

– Jag har alltid ansett kineser som mycket lugna, vänliga och kärleksfulla, och att de alltid har velat dela mig sig av ett budskap till mänskligheten, så när jag såg showen, kom det en förståelse av historiens gång, betydelsen av och stegen de tagit. Så jag vill i mitt hjärta vara en kinesiska. Jag älskar det, jag älskar det kinesiska folket, jag bara älskar dem alla. Det var så vackert!

Paret tog med sig ett budskap till sina släktingar och vänner när Shen Yun kommer nästa gång  till Washington DC,  den 20-24 januari, 2010.

– Jag ska definitivt uppmuntra många av mina vänner och familj att gå och sen den. Till nästa show kan jag garantera att jag kan ta med 10 personer. De måste uppleva detta så de vet lite mer om kulturen i Kina, säger Wildgoose.

 

Epoch Times är stolt sponsor för Shen Yun Performing Arts. För mer information besök gärna ShenYunPerformingArts.org

Översatt från engelska