Skottlossning mot Epoch Times kontor i Australien
På torsdag den 28 oktober vid 15-tiden sköts ett skott genom Epoch Times kontorets stora framruta och splittrade glaset. (Foto: Shan Ju Lin / The Epoch Times)


Epoch Times kontor i Queensland i Australien besköts i torsdags. Personalen tror att attacken var avsedd som en hotelse till följd av tidningens bevakning av kontroversiella frågor som rör det kinesiska fastlandet.

Margaret Ramsey, Queenslands talesman för Epoch Times, sade att hon och omkring fem andra anställda höll ett möte på Epoch Times kontor i Sunnybank, Brisbane, vid tretiden på eftermiddagen då ett skott borrade ett hål i det stora fönstret på kontorets framsida och splittrade glaset.

– Det var stort nog att göra ett hål i fönstret men eftersom glaset var ytbehandlat och tonat krossades fönstret men smulades inte sönder, sade hon.

Enligt Ramsey hade skottet avlossats från en förbipasserande bil och även om de inte kunde hitta några bevis på att det var en kula trodde hon att ett luftgevär hade använts för att orsaka skadan.

Ingen skadades i attacken och två anställda jagade angriparens bil, en svart Toyota, uppför gatan.

– Bilen var tvungen att stanna vid trafikljuset så de kunde komma tillräckligt nära för att få registreringsnumret, sade Ramsey.

– Inne i bilen fanns två personer som verkade vara av kinesiskt ursprung, sade hon.

Epoch Times i Queensland, som varje vecka publicerar den kinesiska upplagan av tidningen, står som värd för ett besök av den kanadensiska människorättsadvokaten David Matas, som kommer att tala vid ett flertal forum denna vecka om illegal organskörd från Falun Gong-utövare i Kina.

David Matas och Kanadas tidigare parlamentsledamot David Kilgour har tidigare publicerat en rapport och en bok som beskriver och ger bevis för de ständiga, pågående organstölderna från kinesiska Falun Gong-utövare, som har olagligt arresterats och dödats för att användas i den lukrativa organhandeln i Kina.

Ramsey sade att hon tror att attacken var avsedd som en hotelse mot seminarierna om organstölderna.

– Om vi är mer utsatta på grund av detta, vet vi inte … vi bara gissar att det är vad det kunde vara, men vi har inte några bevis, sade hon.

En talesman för polisen sade att incidenten hade rapporterats och de höll på att undersöka den. De påpekade också att det inte hade rapporterats om andra liknande händelser i området.

– Det verkar vara en ganska isolerad händelse, sade talesmannen.

Den kinesiska Epoch Times är nu den största kinesiskspråkiga tidningen som sprids i Australien. Förutom den engelska utgåvan av Epoch Times som publiceras en gång per vecka i Sidney, och den kinesiskspråkiga utgåvan som publiceras dagligen i Sydney, publiceras också kinesiskspråkiga upplagor i Brisbane och Melbourne.

Oberoende av någon regering eller organisation är Epoch Times kinesiska utgåvor också de enda kinesiskspråkiga tidningarna i Australien som är öppet kritiska mot den kinesiska regimens behandling av sina egna medborgare i Kina.

David Matas är i Australien för att tala vid en konferens för internationell utbildning om mänskliga rättigheter, Utbildning för mänskliga rättigheter, fred och interkulturell dialog (Educating for Human Rights, Peace, and Intercultural Dialogue) vid University of Western Sydney, den 4-6 november.

Översatt från engelska: http://www.theepochtimes.com/n2/content/view/45031/