Skjutningarna i Arizona lämnar nationen i sorg
En liten flicka lägger en sten vid ett provisoriskt minnesmonument utanför Gabrielle Giffords kontor, dagen efter det att en beväpnad man öppnat eld under ett utomhusmöte den 8 januari i Tuscon, Arizona. (Foto: Kevin C. Cox/Getty Images)


Klockan 11:00 igår förmiddag höll president  Barack Obama en tyst minut för de människor som fallit offer för dödsskjutningarna i Arizona i lördags. Kongressledamoten Gabrielle Giffords skjöts i huvudet och befinner sig nu på sjukhus.

Den 22-åriga mannen Jared Lee Loughner står som misstänkt för dådet och igår ställdes han inför rätta klockan 14 lokal tid. Han åtalas på fem punkter gällande mord eller mordförsök på statsanställda och en kongressledamot, samt är misstänkt för att ha skjutit 16 människor.

Den 22-åriga mannen ska ha öppnat eld vid ett utomhusmöte utanför en lokal supermarket, där Giffords deltog. En domare och fem andra personer, däribland ett barn, dödades.

”Tragedin i Arizona var en meningslös våldshandling som redan har resulterat i fruktansvärda förluster. … Alla de som dödats eller skadats och deras familjer finns i våra tankar och böner”, sade statsåklagare Eric Holder i ett uttalande.

Enligt Holder ska FBI-chefen Robert Mueller ha rest till Arizona för att hjälpa till att koordinera utredningen. ”FBI arbetar tillsammans med lokal polis för att utreda dagens händelser, och jag har beordrat åklagare och polistjänstemän att använda alla nödvändiga verktyg för att utreda denna tragedi. Jag vill försäkra Arizonas invånare och alla amerikanska medborgare om att vi kommer hålla den skyldige ansvarig för dessa avskyvärda handlingar”, skrev Holder.

Översatt från engelska: http://www.theepochtimes.com/n2/content/view/48962/