Sju ovanliga nyhetsrubriker i världen
En grupp besökare tar foton av Leonardo Da Vincis "Mona Lisa". (Foto:* Shutterstock )


Italien: DNA kan bekräfta Mona Lisas identitet

Italienska experter kommer den 29 april att ta DNA-prov från resterna av Lisa Gherardini Del Giocondos familjemedlemmar vid familjegraven inne i Florens Santissima Annunziata-kyrkan för att avgöra om hon var modellen för Leonardo da Vincis målning av Mona Lisa , sade lokala myndigheter på torsdagen. (Läs mer på engelska)

ANSA

Spanien: Lag kan tvinga spanska barn att göra hushållsarbete

Barnen kommer att vara skyldiga att göra hushållsarbete och respektera sina lärare i ett nytt lagförslag som godkändes i det spanska parlamentet på fredag ​. (Läs mer på engelska)

The Local

Nya Zeeland: Varför hertiginnan bar rött i Wellington

Enligt uttalandet från Tony Abbott, Australiens premiärminister, var hertigen och hertiginnan av Cambridges besök genom tidernas stora kungliga rundtur och ingen som bevittnade den beundrande publiken och landets kärlek till Prince George skulle ha någon annan åsikt.

Men framgången för kungliga rundturer är inte bara en slump. De är planerade, uppgjorda och färdigställda i upp till ett år i förväg. De står och faller inte på den kungliga familjens kompetens utan på ett team som arbetar bakom kulisserna och som oroar sig över varje detalj, ända ner till solens position på himmelen.

Ta till exempel hertigen och hertiginnans besök till Uluru (Ayers Rock) i tisdags. Kensington Palace visste att fotograferna vill ha en bild av paret där de poserar framför berget badande i rött ljus från solen. Planeringen för fotograferingen började förra året då Australiens regeringskansli med ansvar för VIP-besök, lade till landets mest kända naturliga landmärke på parets resplan. (Läs mer på engelska)

The New Zealand Herald

Libanon: Dans vid avgrundens rand: Vad Beiruts debutantbal säger om Libanon

Bilbomber är ett av livets faktum och inbördeskriget i grannlandet Syrien fortsätter att översvämma Libanon med flyktingar. Ändå äger debutantbalen i Beirut rum varje år. Rika libanesiska familjer från hela världen skickar dit sina döttrar för att dansa vals vid avgrundens rand.

Är det på grund av ¾-takt, det ljuva drogliknande ljudet av valsen? Eller kanske på grund av de vita, armbågslånga handskarna, balklänningar och tiaror?

Ordföranden för balkommittén, Regina Fenianos, sade på repetitionen dagen innan: ”Vi vet vad som händer. Men vi visar upp det riktiga Libanon! Vi har haft balen i 16 år och ingenting kan stoppa oss, inga kriser eller bomber. Vi dansade också 2006 vilket var två månader efter kriget med Israel!”

Spiegel online

Sverige: Ikea inför vegetariska köttbullar

Ikea har avslöjat planer på att införa vegetariska köttbullar i sin meny i ett försök att minska sina koldioxidutsläpp.

Den svenska möbeljättebutiken säljer sammanlagt cirka 150 miljoner köttbullar varje år. Men en brittisk chef för hållbarhet, Joanna Yarrow, sade att fläsk och nötkött i köttbullarna som för närvarande säljs på försäljningsställen är mycket koldioxidintensiva. ( Läs mer på engelska)

Ice News

Kenya: Lupita utsågs till den vackraste personen för 2014

Oscar-vinnaren Lupita Nyong’o har utsetts till årets vackraste person av den hyllade amerikanska kändistidningen People. Erkännandet innebär att Lupita ansluter sig till skaran av Hollywoods höjdare som Julia Roberts, Cindy Crawford, Tom Cruise och Beyonce, alla som har toppat listan innan. (Läs mer på engelska)

All Africa

Sydamerika: En dag i livet för en sengångare

Denna ovanliga varelse, som finns i de tropiska regnskogarna i Syd- och Centralamerika, är halvblind, halvt döv och tillbringar det mesta av sin tid hängande och halvsovande i trädtopparna. Den rör sig snabbt endast när naturen kallar och även då är snabbt ett relativt begrepp. (Läs mer på engelska)

BBC