Singapore går till val idag
Singapores premiärminister och ledare för regeringspartiet PAP, Lee Hsien Loong med fru utanför vallokalen på fredagen den 11 september. Foto: Suhaimi Abdullah /Getty Images


Singapore går till val idag, och det styrande partiet PAP, som regerat sedan 1959, väntas sitta kvar en period till. Men oppositionen kommer starkt. I det förra valet fick regeringspartiet de lägsta siffrorna någonsin.

Idag, fredag, går invånarna i Singapore till vallokalerna. I årets val förväntas det styrande partiet, People’s Action Party, PAP, behålla en klar majoritet i parlamentet.

Men oppositionen, Arbetarpartiet, WP, har kommit starkt den senaste tiden. De hoppas dra nytta av knotet över stor arbetskraftinvandring med höga fastighetspriser och trängsel i kollektivtrafiken som följd, skriver Al Jazeera.

Vid en vallokal i det centrala distriktet står ett 30-tal äldre personer och köar för att få rösta.
– Jag tror regeringen är lite skakig nu sedan förra valet. Men PAP har behandlat oss väl, sade Ali, en pensionerad singaporean, till Al Jazeera.

Singapore har haft en stark tillväxt och blivit ett finansiellt nav med fläckfria gator och gallerior, välskötta parker och Sydostasiens högsta levnadsstandard. De rankas också som en av världens dyraste länder att leva i.

PAP har styrt Singapore ända sedan den brittiska kolonin blev självständig 1959. I det senaste valet 2011 fick regeringspartiet de lägsta siffrorna någonsin med 60 procent av rösterna., skriver SvD.

Det preliminära resultatet väntas bli klart under eftermiddagen idag, svensk tid.