Showen var som ett konstgalleri
Annelise Öyangen med vänninan Randi Thiesland (till hö). (Foto: Anders Eriksson, Epoch Times)


Till Shen Yun Performing Arts avslutande föreställning i Oslo kom bland annat två väninnor som blev förtjusta över vad de såg.

– Föreställningen ger ett mäktigt intryck, när det gäller det konstnärliga framförandet, perfektionismen och att man får ta del av Kinas historia på det här sättet. Jag känner bara till brottstycken, men att få det presenterat så här klart och tydligt, och på ett sådant elegant och färgrikt sätt, det var nytt för mig. Showen var fantastisk och den överträffade mina förväntningar, säger Randi Thiesland som arbetar på en agentur.

Det här är ett mycket kraftfullt sätt att föra fram Kinas historia på. Jag är imponerad över konstformen, precisionen och användandet av färger, menar Annelise Öyangen, som är egenföretagare.

Hon noterade att färgerna grönt, rosa och orange användes genomgående i föreställningen och har sina funderingar om färgerna kan användas i hennes egen verksamhet, där mode ingår som en stor del.

De inspirerade mig verkligen, säger hon.

– Den oranga färgen användes i scener där gudomligheter kommer för att rädda människor, inflikar Randi Thiesland och väninnan tycker att det sista är något de ska tänka vidare på och diskutera på hemvägen.

De var också överens om musiken, som de uppskattade mycket, och de hade gärna velat ha den på skiva.

– Musiken var en helt ny upplevelse. Särskilt erhun med sina två strängar, tänk att få fram allt detta. Det var helt otroligt, utbrister Randi Thiesland som menar att musiken understryker budskapet om individuell frihet i showen.

De båda damerna hade köpt biljetter nära scenen, vilket de inte ångrade.

– Jag såg att artisterna ändrade sin make-up från den ena kostymen till den andra. Vi satt långt fram så vi såg detaljer. Det var imponerande och det tar oss tillbaka till perfektionismen hos kineserna, där minsta lilla detalj ska vara korrekt, säger Randi Thiesland.

De båda vännerna går ofta på gallerier och de handlar konst och därför har de ett genuint intresse för den här föreställningen. De tycker att bilderna som den stora bakgrundsskärmen projicerar och som målats av konstnärer, understryker det som skedde på scen. Tillsammans med scenkläder, danserna och musiken, gav föreställningen dem en helhetsupplevelse.

– Showen var som ett konstgalleri. Det var en komplett föreställning

– Vi önskar Shen Yun välkommen tillbaka för vi vill ta med flera vänner till showen och vi vill verkligen ha en helafton med den här föreställningen säger Randi Thiesland och Annelise Öyangen instämmer.