Shen Yuns projektioner gladde prisbelönt animatör
Animatören Mike Hogue och Thary Phy dröjde sig kvar en stund vid Hamilton Place Theatre. Mike Hogue förklarade att de ville låta upplevelsen av Shen Yun sjunka in och hade ingen brådska att bege sig iväg efter föreställningen den 12 januari 2013. (Foto: Teng Dongyu / Epoch Times)


De digitala bakgrundsprojektionerna i Shen Yun Performing Arts var oväntade inslag för animatören Mike Hogue på föreställningen i Hamilton, Kanada, lördag 12 januari.

Mike Hogue har arbetat med filmer som Titan A.E. till Anastasia och tv-program som Jakob Two-Two och George of the Jungle. Han har tilldelats utmärkelsen 2010 Platinum ”Pixie” Award för bästa Special FX Animation.

De digitalt animerade bakgrunderna kom som en överraskning, sade han, något som han inte förväntat sig utifrån det han hade läst om showen.

– Det börjar väldigt enkelt … När du sedan plötsligt får dessa överraskningar, som om människor kommer ut från bakgrundskärmen, det var bara ‘jisses’, okej, detta är något verkligen annorlunda, riktigt nyskapande.

Shen Yuns digitala bakgrunder, skapade med den senaste teknologin, är fönster till olika världar, från öppna gräsmarker till Tang Dynastins paviljonger.

Bakgrundscenerna är designade för att komplettera och harmonisera alla aspekter i föreställningen, från karaktärer och kostymernas färger till dansrörelser, rekvisitan och toner som spelas av orkestern, och interagerar med dansarna på ett sätt som Mike Hogue inte hade förväntat sig.

Som expert på området lade han märke till små detaljer i de digitala animationerna som andra kanske missade, till exempel hur flodens strömmande i dansen Sandmunkens välsignelse, saktade ner när dansarna utför en kampscen i slow motion.

Eller den noggrannhet som krävs för att sammansmälta levande dans med digital animering och den stora orkestern, var en bedrift i sig.

– Det var underbart. Det var underbart att få sitta här och ta in allt, bara att få ta del av alla de olika variationerna i föreställningen, sången, det instrumentala, dansen, allt var bara så underbart , sade han.

– Jag imponerades av koreografin och av dansarnas perfekta synkronisering, men också hur de lämnade scenen och gick in i bakgrundskärmen. Det var så perfekt tajmat. Jag var särskilt uppmärksam på det, fortsatte Mike Hogue.

Arbetsförmedlaren Thary Phy som kom i sällskap med Mike Hogue blev också riktigt imponerad.

– Hela temat och precis allt. De visuella aspekterna, kommentarerna, allt bara flöt väldigt fint, sade hon.

– Det är mycket upplyftande. Fantastisk upplevelse. Det var mycket inspirerande och definitivt, tror jag att vi kommer tillbaka nästa år, tillade Mike Hogue.

För Thary Phy fanns det en annan dimension i föreställningen – att få lära sig om sin kinesiska farfars kultur och kulturarv.

– Det var mycket, mycket berörande, sade hon.

Mike Hogue ser redan fram emot att berätta om Shen Yun för andra.

– Jag vet flera familjemedlemmar som verkligen skulle uppskatta den här typen av föreställning och de har inte heller sett något liknande tidigare. Jag vet att särskilt mina unga brorsdöttrar verkligen uppskattar dans.

– De skulle bli helt hänförda av den och hur perfekt samstämda alla är när de dansar. Den enkla rekvisitan blir också så levande på scenen, sade han.

– Det är en särskild ynnest att kunna få komma hit och ha det så nära där vi bor och att få berätta för alla om det, avslutade Mike Hogue.

– Det är fantastiskt. Det är underbart. Det är så vackert. Vilken vacker upplevelse, instämde Thary Phy.

Teng Dongyu och Matthew Little rapporterade.

Översatt från engelska.

New York-baserade Shen Yun Performing Arts har tre dans- och musikkompanier som framträder runt om i världen. För mer information besök ShenYunPerformingArts.org

Epoch Times är mediepartner till Shen Yun Performing Arts.

Epoch Times publiceras i 35 länder och på 20 språk.