Shen Yun tar med koreansk filmstjärna på en himmelsk promenad
Filmstjärnan och fotomodellen Lee Hong, barnbarnsbarn till Koreas kejsare Gojong och kejsarinna Myeongseong, såg Shen Yuns show i Sydkorea. (Jin Guohuan/Epoch Times)


Lee Hong från Sydkorea verkar ha ett perfekt liv; hon är filmstjärna och fotomodell, dessutom som barnbarnsbarn till Koreas kejsare Gojong och kejsarinna Myeongseong, kunde hon ha varit prinsessa. Efter att hon hade sett Shen Yun Performing Arts International Companys premiärföreställning i Daegu, Korea, den 20 januari sade hon: – Jag är verkligen imponerad. Det kändes som att jag var i en dröm, på en himmelsk promenad.

Som man kan förvänta sig var Lee Hong fashionabelt klädd, men hon var inte bara elegant utan också långt ifrån reserverad. Hon berättade att det var nära att hon inte hann till föreställningen eftersom hon höll på att spela in en reklamfilm.

Men Lee Hong sade att hon inte hade velat missa den här chansen. Hon berördes verkligen av Shen Yuns föreställning, där atmosfären fick henne att känna sig som om hon var i en dröm, en dröm som gav henne upplevelsen av 5000 år med kinesisk kultur och historia.

– Dräkterna, dansen och orkestermusiken var mycket olik den koreanska kultur. Föreställningen var verkligen fantastisk och färgrik, sade Lee Hong.

Shen Yuns sångtexter “är som behövliga motton för att leva efter”

Lee Hong sade att hon lärde sig mycket av texterna med djup innebörd i Shen Yuns sånger.

– Texterna är som behövliga motton för att leva. Jag borde rista in dem i hjärtat, sade hon.

De lyxiga dräkterna imponerade också på Lee, speciellt den som bars av en prinsessa från Qingdynastin.

– Den ser intressant ut. Jag skulle vilja ha precis den sortens högklackade skor, sade hon.

När Lee såg Plum Blossom dansen kände hon sig särskilt bekymmersfri och glad. Likadant var det när hon lyssnade på solosångerna.

Det verkar som att hon blev imponerad av alla nummer:

– Det sista numret The Opening of Heaven’s Gates var också fantastiskt!

Med sig från föreställningen tog Lee lärdomar om hopp och kärlek.

– Vi behöver hjälpa och rädda dem som är i fara. Inte ens när vi känner smärta ska vi ge upp hoppet, sade hon.

Konferenciererna som introducerade varje nummer hade en intressant konversation som gjorde de två och en halv timmarnas föreställning attraktiv och nästan för kort för Lee. Hon sade att hon skulle komma tillbaka tillsammans med sin mamma och dotter.

Li Daina rapporterade.

Epoch Times är mediepartner till Shen Yun Performing Arts.

För ytterligare information se hemsidan www.ShenYunPerformingArts.org

Översatt från engelska: http://www.theepochtimes.com/n2/content/view/49810/