Shen Yun Performing Arts nu i Stockholm


Shen Yun Performings Arts kom idag till Stockholm under sin världsturné. Platsen för föreställningarna är åter Cirkus på Djurgården.

Förra årets föreställningar uppskattades mycket av den svenska publiken, i vilken det fanns många välkända personer och artister. När nyheten kom att Shen Yuns grupp återvänder till Sverige i år sändes hälsningar till stöd för showen.

Katja Björner, hyllad solodansare vid Operan skrev i sin hälsning som återfinns i showens programblad att det utsökta hos Shen Yuns medverkande ”öppnade en ny värld som hon inte tidigare sett”.

”En underbar skatt. Jag dansade själv i Svansjön förra sommaren i Kina, och att få erfara det genuina inom kinesisk dans hos Shen Yun har berikat mig väldigt mycket.”

I ett annat välkomstmeddelande skrev Chiu Jong-Jen från Taipeis mission i Sverige att han hoppades att traditionell kinesisk kultur kan ”stråla ut för publiken genom Shen Yun”.

”Den magnifika uppsättningen från Shen Yun Performing Arts uttrycker essensen av kinesisk kultur, vilken kan sammanfattas som vördnad för naturen och det andliga, och ger även en grund för mänsklighetens etiska förhållningssätt, heder, lojalitet, medmänsklighet, tro och fred… det fyller mig med en obeskrivlig glädje”, skrev Chiu.

Nitton svenska riksdagsledamöter undertecknade ett gemensamt uttalande som deklarerar rätten att gagnas från det traditionella kinesiska kulturarvet, som under många år varit förtryckt av den kinesiska kommunistregimen.

Genom kombinationen av skönhet, styrka och glädje visar Shen Yun vad kinesisk kultur kan ge till alla. Det är ett omistligt kulturellt arv som vi alla kan lära känna, står det i det gemensamma uttalandet.

Shen Yun Performing Arts presenterar traditionell kinesisk kultur i en show bestående av 20 danser, musik och sånger som på scen ger liv åt Kinas rika historia. Kinesisk klassisk dans är ett omfattande system av danser som både folket och kejserliga hov lämnat vidare genom historien. Den har tre unika komponenter; teknik, innebörd och uttryck.

I en intervju med Epoch Times sade Shen Yuns huvuddansös Michelle Ren att dansen inte bara visar artisteri på hög nivå, utan även innehåller djup genklang från traditionell kinesisk kultur – ett gudomligt inspirerat arv.

Shen Yun Performing Arts uppträder under 2009 World Tours i över 80 städer runtom i världen. Varhelst de är så är publiken hänförd.