Shen Yun lyste upp Haag
Annemarie och Olaf Penn såg Shen Yuns föreställning vid Lucent Danstheater i Haag den 3 mars 2015. (Foto: Mary Mann/Epoch Times)


Efter Shen Yun Performing Arts tredagarsstopp i Genève, som är säte för många internationella organisationer, kom de med sin spännande klassisk kinesiska dans- och musikföreställning till Haag, säte för Internationella domstolen och den nederländska regeringen.

Annemarie Penn, riksåklagare i Nederländerna, kom med sin man Olaf Penn, hjärtkirurg och ordförande i kommunpartiet. De blev trollbundna av Shen Yun.

– Det var mycket fint, vi uppskattade den väldigt mycket. Rörelserna, färgerna, musiken, trevliga människor, vackert, sade Annemarie Penn.

Maken höll med och sade att han njöt av föreställningens konstnärskap.

Annemarie Pen sade att hon berördes av dansstycket ”Power of Compassion”, som visar förföljelsen i Kina av Falun Gong-utövare, även känt som Falun Dafa, där utövarna visade medkänsla med angriparna.

Shen Yun bildades med uppdraget att återuppliva Kinas gudomligt inspirerade kultur. Bolaget är baserat i New York och bildades 2006 och har vuxit till att omfatta fyra artistgrupper, var och en med en orkester. De reser världen runt varje år för att presentera klassisk kinesisk dans och musik.

Kosmiskt vetande


Diana Handstede på Shen Yuns föreställning, Lucent Danstheater i Haag den 3 mars 2015. (Foto: Mary Mann / Epoch Times)

Diana Handstede på Shen Yuns föreställning, Lucent Danstheater i Haag den 3 mars 2015. (Foto: Mary Mann / Epoch Times)

Den lokala konstnären Diana Handstede sade att föreställningen ger "en annan syn på Kina."

– Det här är så traditionellt och djupgående, fullt med kosmisk vetande, sade Diana Handstede som är bildkonstnär.

– Det kommer väldigt mycket från hjärtat, sade hon.

Som Shen Yuns hemsida förklarar är företagets föreställningar fyllda med traditionell kinesisk kultur. För att använda deras egna ord ”dödliga och gudomliga varelser blir på scenen till en enhet", när en Shen Yun-föreställning pågår.

När Handstede tänkte tillbaka på föreställningen och programpunkternas olika teman, sade hon att det finns bara en skapare:

– Vi är inte åtskilda. Det finns ingen separation. Det är bara en illusion, och vi lever i illusionen och med [Shen Yun] ser jag det, hör det; det berör mitt hjärta.

– Hjärtat öppnar sig för den här kunskapen och skönheten hos dansen och föreställningen; det gudomliga skiner. "

Shen Yun är full av "kosmisk vetskap", en kunskap från en mycket, mycket hög nivå, tillade Handstede,

– Den är gudomlig. Jag är väldigt, väldigt glad och mycket nöjd med att ha fått se detta, sade hon.

Musiken, som framförs av Shen Yun-orkestern kombinerar traditionella kinesiska instrument med västerländska, lämnade också ett bestående intryck på Diana Handstede.

– Vi har glömt att musik från en högre nivå, som genljuder med dina celler, kommunicerar med ens celler … Mina celler njöt och älskade detta. Jag kände det. Man får sådan gåshud inombords, och det är bra, det är gudomligt.

Graciösa


Reginald och Darcy Sawilla kom till Shen Yuns föreställning som gavs på Lucent Danstheater i Haag den 3 mars 2015. (Foto: Mary Mann / Epoch Times)

Reginald och Darcy Sawilla kom till Shen Yuns föreställning som gavs på Lucent Danstheater i Haag den 3 mars 2015. (Foto: Mary Mann / Epoch Times)

Reginald Sawilla, som forskar på IT-säkerhet, kom tillsammans med sin fru Darcy. De häpnade över Shen Yun-dansarnas talang.

– Jag tyckte de var så graciösa, på det sättet de rörde sig, sade Darcy Sawilla.

– Jag tyckte särskilt om att de visade danser från olika regioners kulturer, det var verkligen fascinerande, … hur olika var och en av dem var, sade hon.

– Jag kände mig privilegierad som fick se detta, sade maken.

Hopp för framtiden


Charlotte Vandenberg på Shen Yuns föreställning, Lucent Danstheater, i Haag den 3 mars 2015. (Foto: Florian Godovits / Epoch Times)

Charlotte Vandenberg på Shen Yuns föreställning, Lucent Danstheater, i Haag den 3 mars 2015. (Foto: Florian Godovits / Epoch Times)

 

Charlotte Vandenberg, personalchef, sade att Shen Yun gav henne inspiration till att bli en bättre människa.

– Det jag fann riktigt intressant var budskapet, såsom att ha medkänsla för varandra, leva fredligt tillsammans, inte kämpa mot varandra, och även vara tolerant, sade hon.

Vandenberg sade att hon fann nöje i föreställningens olika element, inklusive dansen och musiken, och mini-dramerna, som framfördes med klassisk kinesisk dans, vilka baseras på kinesiska legender eller moderna berättelser, samt de etniska danserna och folkdanserna från olika områden av Kina. 

– Jag såg ett hopp för framtiden i föreställningen. Det finns alltid hopp. … Jag älskade det; Jag tyckte mycket om det, sade hon.

Mary Mann och Florian Godovits rapporterade.

Översatt från engelska. 

Shen Yuns Europaturné har börjat med föreställningar i Wien, Österrike den 10-11 mars för att sedan fortsätta till Frankfurt den 13-15 mars. Danskompaniet kommer till Stockholm, Cirkus den 4-7 april 2015. För mer information, besök

Epoch Times anser att Shen Yun Performing Arts är ett betydande kulturevenemang i vår tid. Vi är stolta över att ha rapporterat om publikreaktioner sedan Shen Yun startade 2006.