Shen Yun: Föreställningen måste ses innan man kan tro det
Teresa Riva, märkeschef hos Procter & Gamble (vänster) och Charlene Riva njöt av Shen Yun Performing Arts på Aronoff Center for the Arts i Cincinnati. (Foto: Med tillstånd av NTD Television)


Efter att ha sett Shen Yun Performing Arts på Aronoff Center, Cinicnnati i USA, den 30 januari, sade Charlene Riva: ”Jag vill se den igen! Den var så bra att jag vill se den igen. Den är hänförande och fantastisk och någonting man personligen måste se.

Det New York-baserade Shen Yun ger världen 5000 år av kinesisk civilisation, både genom musik och dans: klassiskt utbildade dansare, prisbelönta sångare och en stor orkester som består av både österländska och västerländska instrument.

Charlene Riva, lärare, kom till föreställningen med Teresa Riva, märkeschef för Procter & Gamble. ”Det var så visuellt imponerande, färgerna och vitaliteten hos dansarna var vackra”, sade Teresa.

Shen Yun är känd för sin klassiska kinesiska dans, ett system som utvecklats under hundratals år, där varje dynasti genomsyrat dansen med sin egen smak och visdom. Som ett resultat blev den en av de mest omfattande och uttrycksfulla dansformerna i världen.

– Det var fantastiskt hur väl synkroniserade de var. Alla gjorde det samtidigt, de rörde sig så vackert, sade Charlene.

Kvällen innehöll solosång såväl som kortare dansdramer där gamla legender fick nytt liv. Några speglade naturen, och andra illustrerade harmonin mellan himmel och jord.

– Jag älskade lotusblomman som öppnade sig! Lotusblomman på våren. Det var så vackert! Och jag tyckte om när de alla steg upp till himlarna. Olika personer gick upp till himlarna. Jag tyckte det var läckert, sade Teresa.

– Rik tradition och en rikedom av färger! Det var så vackert att man nästan måste gå och se den för att förstå hur vacker den är. Det är svårt att beskriva den, men de rika färgerna var otroliga, fortsatte Teresa.

Förutom att vara förtrollade av skönheten i programinslagen kände Charlene att hon verkligen lärt sig något:

– Det var intressant, jag lärde mig mycket om den här kulturen som jag inte visste innan, från århundraden tillbaka och alla traditionerna och berättelserna, vare sig det handlade om en köttbulle eller Buddha.

– Det var vackra berättelser som liksom vävde samman dansen och konstnärskapet med kulturen i Kina, sade Charlene.

Det att inse djupet av det konstnärliga var en uppenbarelse för henne.

– Så mycket konstnärlighet. Verkligen vackert. Berättandet och det konstnärliga och gemenskapen, det fanns tecken på detta som jag helt enkelt inte varit medveten om innan.

Varje säsong presenterar Shen Yun ett helt nytt program och Charlene kommer definitivt att se den föreställningen.

– Jag ser fram emot att få se den igen nästa år, sade hon.

NTD Television och Sharon Kilarski rapporterade.

Översatt från engelska.

New York-baserade Shen Yun Performing Arts har fyra turnerande kompanier som framträder samtidigt runt om i världen. Shen Yun kommer att uppträda i Europa från början av mars bland annat i Amsterdam, Haag, Barcelona, Paris, Bryssel, Berlin och Genève. För vidare information besök Shen Yun Performing Arts.

Epoch Times anser att Shen Yun Performing Arts är vår tids mest betydelsefulla kulturevenemang. Vi har stolt rapporterat om publikens reaktioner sedan Shen Yun startade år 2006.