Shen Yun - Divine Performing Arts når europeisk mark
- Välkommen till Europa, Divine Performing Arts välkomnades vid katedralen i Köln, Tyskland. (Foto: Matthias Kehrein/ Epoch Times)


Divine Performing Arts, ett New York-baserat artistföretag, hälsades välkommen av en rosafärgad morgonhimmel när de anlände till Düsseldorfs flygplats på tisdagen.

Trots att planet var något försenat, verkade det inte störa ett 30-tal lokala fans. En kvinna som höll en banderoll med ensemblens namn på kinesiska ”Shen Yun – Välkommen till Europa” berättade att hon gått upp 4:45 på morgonen för att hinna dit.

– Vi är mycket stolta över att vi kommit hit eftersom Shen Yun ger oss del av den sanna kinesiska kulturen, sade Xing boende i Ratingen, och ursprungligen från fastlands-Kina men som levt i Tyskland de senaste tio åren.

Snart ansluter sig Mehmet Tüysüz till välkomstgruppen. Han kom med samma plan som artisterna och höll i en folder om Spectacular. Artisterna har precis avslutat 15 föreställningar under elva dagar i det ansedda Radio City Music Hall i New York.

Han hade precis efter att ha landat fått en folder av någon om showen i Duisburg, där Spectacular kommer att framföras den 13 och 14 februari.

Tüysüz sade att han verkligen uppskattade att vara på samma plan som artisterna. Han var upprymd och ville gärna gå på showen.

När folk kom av planet kunde de inte missa den flera meter långa Shen Yun-hälsningen. En kvinna stannade upp och läste banderollen, hon verkade stå i djupa tankar tills passagerarna bakom henne vänligt bad henne att fortsätta framåt i ledet.

En timme senare dök till sist artisterna upp med sina första steg på europaturnén. Människor applåderade den ena efter den andra artisten då den gick igenom den elektroniska svängdörren. De kvinnliga artisterna bar vita kappor och männen klassisk blazer.
Bland dem fanns den berömda tenoren Guan Guimin som var förvånad över den korta tiden som resan tog, detsamma var Leeshai Lemish, medansvarig för Spectacular.

– Det är galet. Vi åkte klockan 18.00 och det är redan morgon, sade Lemish.

Men hans ansikte log och han strålade av glädje.

– Det är så glädjande att få ge människor något de aldrig har sett förut – en del av det sanna Kina. Vår show är genomsyrad av det.

Damina Schmalz, representant för den lokala organisatören NTDTV (New Tang Dynasty Television) i Duisburg, verkade vara lugn. Men utsidan visade inte hur det kändes inuti.

– Ja, jag är nervös. Jag har scenskräck, liknande det som händer artister innan de ska uppträda, sade Schmalz.

Han vill att publiken ska bli mållös, precis som i USA, där artisterna gav sin första show.

For information om kommande shower, besök gärna: www.DivinePerformingArts.org.
http://en.epochtimes.com/news/8-2-13/65911.html


Kinas mest framstående tenor, Guan Guimin. (Foto: Matthias Kehrein/ Epoch Times)

Kinas mest framstående tenor, Guan Guimin. (Foto: Matthias Kehrein/ Epoch Times)