Sex döda när bro i jordbävningszonen rasade
Väldiga stenblock lossnade från berget på grund av kraftigt regn och raserade Chediguan-bron på riksväg 213 i Wenchuan i sydvästra Kina. (Foto: CNA)


Ett stenras förstörde en bro i jordbävningszonen i sydvästra Kina, tidigt på lördagen den 25 juli. Minst sju fordon föll ner Minjiangfloden som hade högt vattenstånd på grund av regnet. Enligt lokala myndigheter dödades sex personer och 12 skadades.

Det var vid femtiden på morgonen som en bropelare träffades av väldiga stenblock. Mer än 100 meter av den 300 meter långa Chediguan-bron i Wenchuan, som ligger i epicentret för förra årets förödande jordbävning, förstördes. Minst sju fordon hittades förstörda, däribland sex lastbilar och en minibuss.

Statliga Xinhua News Agency rapporterade först bara tre döda, men fler kroppar hittades i rasmassorna efter bron, vilket höjde dödssiffran till sex, enligt lokala myndigheter.

Bron, som öppnades för trafik i maj, är en del av den kinesiska riksvägen 213, som varit en livlina för återuppbyggnaden av Wenchuan sedan jordbävningen. Mer än 10 000 fordon passerar över bron varje dag.

Enligt uppgift avbröts den lokala produktionen av olyckan och man bedömde att den skulle ligga nere i två till tre dagar. Turismen har också avbrutits på grund av raset.

 

Översatt från engelska: http://www.theepochtimes.com/n2/content/view/20255/