Senator: "Sammanfattning av det bästa ur kinesisk konst"
Washington-senatorn Paull Shin besökte Chinese Spectacular i Seattle. (Abraham Thompson/The Epoch Times)


När senator Paull Shin såg premiären av Chinese Spectacular i Seattle blev han överraskad.

– Jag visste inte vad det var jag skulle få se. Det här är en sammanfattning av det bästa från den kinesiska konsten och kinesisk musik och dans, sade han.

Shin representerar 24 distrikt i North Seattle. Han kommer från Korea men hans familj är ursprungligen från Kina —flyktingar från ett uppror som inträffade under den senare delen av Songdynastin i Kina (960-1279).

– Föreställningen är historisk. Musiken och dansen kommer från långt tillbaka i tiden, från ursprunget av den kinesiska historiens mytologi, från Tangdynastin till modern tid.

Han fortsatte:

– Vilket välsynkroniserat evenemang, detta är en förklaring av historien genom dans och musik — varje period har olika musik och olika trummor; de är mycket livliga och distinkta.

Koreansk och kinesisk dans har många likheter, exempelvis när det gäller färger och koordination.

En viktig del av föreställningen är den unika bakgrundsprojektionen. Denna tyckte Shin var ”Underbar, underbar … den var fantastisk!”

Shin tyckte att artisternas ”träning och disciplin var i toppklass” och att de var ”mycket, mycket synkroniserade, kroppsrörelserna och varje rörelse med musiken var utmärkt.”

Slutligen sade Shin:

– Jag ska berätta för mina kollegor och vänner om det här. Det är en fantastisk föreställning.

För information om kommande föreställningar av Divine Performing Arts, gå in på www.DivinePerformingArts.org och www.chinesespectacular.eu” target=”_blank”>http://en.epochtimes.com/news/8-4-24/69670.html