Såg föreställningen för andra året i rad
Wilma, som kom med mamma och mormor och en vän till familjen, tyckte att alla numren var jättebra. (Foto: Yvonne Kleberg)


Tre timmars bilfärd från Linköping ligger Gävle och där startade Cajsa Zetterström med sin mor, dotter och väninna färden till Divine Performing Arts föreställning på Konsert och Kongress Linköping på fredagskvällen. Förra året såg de föreställningen på Cirkus i Stockholm.

Cajsa som till vardags arbetar som Area Revenue Manager på en stor expansiv hotellkedja i Sverige säger:

– Det var så fantastiskt att vi ville återuppleva det igen, så vi tog bilen och åkte ner till Linköping den här gången. Det var mer insiktsfullt att se föreställningen den andra gången. Man förstod bättre och hade mer förberedelse.

Budskapet är fantastiskt starkt och jag känner verkligen för dem. Det är helt klart värt den långa bilresan.

Mamma Margaretha Schevelius var tagen av föreställningen och kände sig lite omtumlad.

– Det är kanske större den här gången än i fjol, när vi var första gången och tittade i Stockholm, säger Margaretha.

I sällskap med familjen kom Carina Carlsen och hon såg också föreställningen förra året och ville gärna se den igen.

Man lever i det här flera veckor efteråt! Man är i en annan värld!

En av programpunkterna som talade till Carina handlar om en oskyldig familj som förföljs för att fadern utövar en traditionell andlig metod.

– Ja, och det som berörde mig mest, när jag fick lite tårar i ögonen, var det här med det lilla barnet, när de stod och övade i parken. Det känns ju.

De scener som utspelar sig i slutet av detta nummer förmedlar ett budskap om hopp och visar på en gammal kinesisk tro att goda människor belönas, även om det inte sker i detta liv.

Numret handlar om traditionella mänskliga värderingar och förtrycket som visas upp reagerar både Margaretha och Cajsa emot, och sänder en hälsning till det kinesiska folket.

Släpp folket fritt! Man ska inte förtrycka. Det gör ont i mig när jag tänker på det här förtrycket, säger Margaretha och Cajsa tillägger:

– Och sanningen segrar. Det tar ett tag ibland men sanningen segrar till slut.

Epoch Times är Shen Yun Performing Arts sponsor. Härnäst på Shen Yuns turnéplan står Linköping, Konsert & Kongress, 20-21 mars. För information, gå in på