Rysk koreograf och dansare: Jag tycker koreografin är fascinerande
Zakharova hade bara lovord att säga om föreställningen (Foto: The Epoch Times)


Svetlana Zakharova, förstedansare i Moskvas Bolshoi Ballet samt i La Scala i Italienska Milano, fanns blad publiken i Bushnell Theater under Shen Yun Divine Performing Arts show i Conn, Hartford.

Shen Yuns företagsturné har som syfte att blåsa nytt liv i den traditionella kinesiska kulturen överallt genom att erbjuda publiken en upplevelse av sublim skönhet.

– Jag kommer från ryssland och är koreograf och dansare. Jag tycker denna show är väldigt professionell och den har inte bara mycket högklassiga framföranden utan också en historia, innehållet är helt fantastiskt, säger Zakharova.

Hon fortsätter:

– Den är också andlig. Utförandet har hög nivå, mycket hög nivå. Jag önskade man kunde se fler föreställningar som denna i framtiden – bra jobbat.

Vidare säger hon: 

– Professionalismen bara hos dansarna är fantastisk. Koreografin tycker jag är fascinerande och för västvärlden tycker jag… och helt enkelt sättet det presenteras på är verkligen vackert och med stor variation, det är otroligt.

Genom hennes bakgrund har Zakharova förmågan att se allt mer detaljerat. Hon sade: 

– Jag är balettdansös, men dansar också indisk dans. Min far var Kung Fu-mästare så jag har introducerats en hel del till hela kulturen. Plus att jag växt upp i Ryssland och Sovjetunionen.

– Jag är så glad över att vara här…så många olika saker och det är skapat på ett sådant vackert artistiskt högklassigt sätt.

– Den andra akten visade mig hela spannet av den fantastiska kinesiska kulturen. Jag måste uttrycka min personliga upphetsning. Just den här föreställningen, visar amerikansk publik sådana element som de aldrig sett någon annanstans. Det är en mycket sällsynt kombination av inte bara musik utan filosofiskt djup i det som presenteras genom dansen. 

– Jag är så fascinerad av det och eftersom jag rest en del i världen vet jag hur det ska se autentiskt ut och plötsligt sitter jag här i Amerika med denna föreställning och får en sådan kombination av samlad autenticitet och det som är slående för mig är djupet, det filosofiska djupet. Du kan acceptera det så mycket din själ förmår och detta är underbart.

Avlutningsvis summerar Zakharova sina känslor: 

– Jag vill säga att jag kommer att sträva efter att skapa mina egna shower lika extravaganta och uttrycksfulla som denna. Detta är något att lära mycket av för vilken kreatör som helst eller de inom showbussines. Att kombinera traditionella rörelser från kampsport, folklore, folkdans och klassiska rörelser. Detta är en utmärkt show, helt enkelt extraordinär. Tack så hemskt mycket.

Epoch Times är stolta sponsorer för Shen Yun Performing Arts världsturné 2009. För mer information besök ShenYunPerformingArts.org 

Översatt från engelska:http://www.theepochtimes.com/n2/content/view/14150/