Oavgjort mot Hongkong - Kina riskerar missa fotbolls-VM
Hongkong fans håller upp skyltar där det står "Boo", samtidigt som nationalsången spelades under en VM-kval på Mongkok stadion i Hongkong den 17 november, 2015. Hongkong fans buade hymnen de delar med Kina, vissa vände ryggen och höll upp "bu"-tecken. (Foto: Isaac Lawrence/AFP/Getty Images)


Det blev oavgjort mellan Kina och Hongkong i VM-kvalmatchen på Mongkok Stadium i Hongkong på tisdagen. Chansen för att Kina ska gå vidare till fotbolls-VM i Ryssland 2018 är nu mycket liten.

Matchen ska ha varit en rysare med fyra kinesiska ramträffar och ett bortdömt mål där bollen tydligt var över linjen, skriver Jojje Olsson i bloggen InBeijing.

Även tidigare i år när båda lagen möttes i sydkinesiska staden Shenzhen blev resultatet 0-0.

När myndigheterna beslutade att flytta matchen från en arena med plats för 40 000 personer till en arena med plats för 6 500, såg många den politiska oron kring matchen som orsak.

Dagarna före beslutet bötfälldes fotbollsförbundet av FIFA för att fansen buat ut sin egen nationalsång, det är samma nationalsång som i Kina. Buropen hördes igen under matchen vilket fick statlig TV i Kina sända en förhandsinspelad version när nationalsången spelades, skriver InBeijing.