Riverdanceproducenten John McColgan: “Artisterna höll en enastående standard”
John McColgan sade att han var mycket imponerad av dansarna och deras skicklighet, vid Shen Yun Performing Arts föreställning i Dublin. (Foto: Martin Murphy/Epoch Times)


– Dansen är mycket elegant och atletisk, de är väldigt skickliga…det är ett sant nöje att se, sade John McColgan som var på den sista av tre föreställningar med Shen Yun Performing Arts Touring Company i The Convention Centre i Dublin den 27 mars.

McColgan är en av grundarna av och chef för Tyrone Productions, ett oberoende tv-produktionsbolag. Han sitter även i styrelsen för radiostationen Today FM. Kanske är han mest känd för sin nyckelroll i utvecklingen av Riverdance. Som ett erkännande för sina insatser för konsten och underhållningsbranschen utnämndes McCogan 2003 till hedersdoktor i juridik vid National University of Ireland.

– Jag njuter verkligen av det. Jag har aldrig sett en kinesisk föreställning förut, sade McCogan, och fortsatte, fint att få en känsla för deras 5000-åriga historia…man kan uppleva känslan och historieberättandet från en forntida kultur, så det är verkligen underhållande.

McCogan sade att han blev djupt imponerad av dansarna och deras skicklighet.
– Dansarna är mycket eleganta och atletiska, mycket skickliga…det är ett sant nöje att se, sade han.

Något annat i föreställningen som imponerade på honom var den digitala bakgrunden.

– Projektionen är fantastisk, det är verkligen vackert. I varje nummer kommer man till en ny plats, så det är väldigt fint att se, sade han.

– Jag tyckte numret med läraren och flickorna och polisen var mycket lärorikt…musiken är jättefin, orkestern, flickorna är vackra och dräkterna är underbara.

McColgan tänkte på de nummer i Shen Yuns framträdande som visar förföljelsen av utövare av Falun Gong, en traditionell, andlig metod som är förbjuden av Kinas auktoritära styre. Ett par danser skildrar livet i dagens Kina, där uttrycks- och trosfrihet förtrycks med våld.

– Artisterna höll en enastående standard, de var underbara, skickliga dansare, underbar tenor och sopran.

– Allt som allt var det mycket underhållande och upplyftande. Jag tycker att varje dans är vacker i sig själv. Det var en mycket fin upplevelse. Alla kvinnorna är mycket vackra och eleganta. Orkestern var underbar och de kinesiska instrumenten var underbara, summerade McColgan.


New York-baserade Shen Yun Performing Arts har tre artistkompanier som turnerar samtidigt runtom i världen.

Shen Yun Performing Arts Touring Company framträder i Bryssel fram till den 3:e april.

Shen Yun Performing Arts kommer att uppträda på Cirkus i Stockholm den 24, 25, 26 och 27 april.

För ytterligare information se hemsidan www. ShenYunPerformingArts.org eller sv.shenyunperformingarts.org

Epoch Times är mediapartner till Shen Yun Performing Arts.

Översatt från engelska.