Restaurangägare: Shen Yun förmedlar ett "mycket viktigt budskap"
Jeandrain Thierry njuter av Shen Yun Performing Arts i National Theatre, i Bryssel, den 2 april. (Foto: Mary Mann/Epoch Times)


Restaurangägaren Jeandrain Thierry uppskattade Shen Yun Performing Arts klassiska kinesiska dans- och musikpresentation som hölls i National Theatre i Bryssel.

– Färgerna i dansarnas dräkter och budskapet som [de] förmedlar till oss gör föreställningen så underbar. Jag tyckte mycket om det, sade Thierry.

– Föreställningen var mycket välgjord, sångerna är mycket imponerande…och budskapet är mycket viktigt.

”Ett grundläggande kännetecken för Shen Yun Performing Arts sångsolister är deras användning av bel canto-teknik vid framförande av kinesiska sångtexter”, förklarar Shen Yuns hemsida. ”Detta innebär att sångaren måste behärska de tekniskt svåra kraven för bel canto-operasång och samtidigt bibehålla en korrekt artikulation och diktion på kinesiska, vilket idag är utan motstycke”.

Thierry sade att han fick en förståelse av det budskap som Shen Yun förmedlade genom sina framträdanden.

– Jag tycker att budskapet är ganska universellt, och det är ett budskap om hur man lever sitt eget liv, med lite frihet och på ett positivt sätt, sade han.

– Det är jag säker på. Jag tror att [Kina] är ett av de första länderna som har förstått lite grann om hur man lever, på ett bra sätt.

New York-baserade Shen Yun startade 2006 och lockade prisbelönta artister från olika delar av världen för att återuppliva det som nästan gått förlorat under kommuniststyret, det genuina, kinesiska kulturarvet, enligt kompaniets hemsida.

”Sofistikerade danstekniker, en orkester som för samman instrument från öst och väst, vackra dräkter och fantastiska miljöer, det här är Shen Yun vid en första anblick.”

”Gräver man lite djupare upptäcker man ett helt hav av traditionell kinesisk kultur. Dödliga och gudomliga varelser blir på scenen till en enhet.”

”Principer såsom godhet och rättvisa, anständighet och visdom, respekt för himlen och gudomlig vedergällning, förkroppsligas och flödar ut över publiken. Med rötter i konfucianismen, buddhismen och daoismen utgör dessa ideal den traditionella kinesiska kulturens essens”, säger hemsidan.

Reportrar var Mary Mann och Raiatea Tahana-Reese

Översatt från engelska

New York-baserade Shen Yun Performing Arts har fyra kompanier som turnerar samtidigt runt om i världen. För mer information, besök www.shenyunperformingarts.org

Epoch Times anser Shen Yun Performing Arts vara den mest betydelsefulla kulturella händelsen i vår tid. Vi har stolt förmedlat publikreaktioner sedan Shen Yuns start 2006.