Rekreation och skogskunskap i Harbinsonparken
Harbinsonparken består av olika typer av pinjeträd och torrlagd sjöbotten.


Harbinsonparken i South Carolina är en stor pinjeskog inom tätbebyggt område där man kan slappna av och varva ned.

Den består av över 2 000 tunnland skog och ligger bara 12 km från Columbias centrum. Dess nordöstra gräns är Broad River. Parken är det största grönområdet i hela sydöstra USA.

1951 köpte delstatens skogsförvaltning området av en kyrka. I början av 1980-talet föreslog skogsförvaltningen ett långtidsprojekt där man skulle använda marken till att lära sig mer om våra skogar och för rekreation. Delar av skogen används till att visa olika skogsbruksysslor, så som att fälla träd, förbereda marken och planera.  

Harbinsonparken består av  olika typer av pinjeträd och torrlagd sjöbotten. Titt som tätt ser man en hjort i skogen. Inom parken finns det 24 km stigar där man kan vandra eller jogga. Det har blivit mycket populärt att cykla i skogen. Stigarna är klassade från lätta till halvsvåra beroende på längd och terräng.

Där den nordöstra delen av skogen gränsar till Broad River finns en avsats för dem som vill paddla kanot eller kajak. I mitten av skogen finns det ett paviljonger, picknickställen och en stuga för möten och evenemang som är menat att ge människor ”en plats för att komma bort från stadslivets hektiska tempo.”

Engelsk version:
http://www.theepochtimes.com/news/6-1-14/36942.html