Regimen fortsätter begränsa barnafödandet i Kina
Kina kommer att fortsätta att driva samma politik som de senaste 30 åren, nämligen att bara tillåta ett barn per familj. Detta meddelade den kinesiska regimen via statliga medier i måndags. På bilden ses hundratals kinesiska barn och deras föräldrar inför en babysimtävling. (Foto: STR/Getty Images)


Kinas trettio år gamla politik att bara tillåta ett barn per familj kommer fortsätta att gälla, enligt officiell statlig media.

– Den som illegalt skaffar ett andra barn kommer straffas genom avstängning från skolor, sänkta löner eller böter, sade en kinesiska, som inte ville uppge sitt riktiga namn, men som kallades Han Mei i artikeln, till AFP.

– Om man inte har pengar att betala böterna kan ens hus rivas eller så kan möbler och ägodelar forslas bort av familjeplaneringsmyndigheten, tillade hon.

Han Mei blev gravid med ett andra barn och hon sade att om myndigheterna fick reda på det kunde hon straffas strängt.

När hon var gravid första gången kunde hon åka till sjukhuset och meddela familjeplaneringsmyndigheterna att hon fått ett barn. Nu måste hon hålla sitt andra barn hemligt från sin arbetsgivare och betala för ett kejsarsnitt ur egen ficka. För närvarande känner familjeplaneringsmyndigheterna inte till hennes andra barn.

Som ett resultat av den nuvarande politiken har antalet tvångsaborter ökat kraftigt, enligt experter. Tankesmedjan Cato Institute beräknar att mellan 5 och 10 miljoner aborter utfördes i Kina på grund av den år 1999.

En annan organisation gav ännu högre siffror.

– Vi är ganska säkra på att de flesta av de 13 miljoner aborter som genomförs i Kina årligen sker under tvång, sade Colin Mason, som utfört fältstudier i Guangdong och Guangxi i år för Virginia-baserade Population Research Institute.

Enligt organisationen utsätter kinesiska myndigheter kvinnor som blir gravida med ett andra barn för tvångsborter ända fram till nionde månade och även steriliseringar förekommer.

USA:s utrikesminister Hillary Clinton sade i april förra året att tvångsaborter i Kina är ”fullständigt oacceptabelt” och ”en chockerande kränkning av kvinnors rättigheter”.

På sajten för Women’s Rights Without Frontiers menar man att huvudproblemet med politiken ligger i att man ”tvångsmässigt upprätthåller barnbegränsningen, oavsett vad gränsen är”.

http://www.theepochtimes.com/n2/content/view/43302/