Redaktör: "Shen Yun är en frisk fläkt i en värld som verkligen behöver det"
William Captier, redaktör för veckotidningen Semeur Hebdo, på Shen Yun Performing Arts föreställning i Clermont-Ferrand, Frankrike. (Foto: Deng Bo/Epoch Times)


William Captier är redaktör för veckotidningen Semeur Hebdo, en tidning som skriver om  allmänna nyheter i Puy-de-Dôme i  regionen  Auvergne, mellersta Frankrike. Han såg Shen Yun Performing Arts Touring Companys andra föreställning i Clermont-Ferrand på onsdagen den 9 mars.

En föreställning av Shen Yun återuppväcker traditionell kinesisk kultur sådan som den en gång var, med all den visdom och de dygder som förädlats fram under femtusen år av kinesisk civilisation.

– Det finns en extraordinär rytm. Det är väldigt vackert och mycket poetiskt och samtidigt visar den att Kina inte bara är ett stort land utan också med ett fantastiskt folk, sade William Captier.

– Det finns så mycket skönhet och renhet som ger en känsla av fulländning i en enastående samordning och harmonisering av rörelserna, det är anmärkningsvärt, tillade han.

Många tycker att föreställningen ger hopp och William Captier tycker att det budskapet förmedlas via färgerna, musiken och dansarnas rörelser.

– Det är faktiskt en föreställning som är fylld av hopp. Det är en frisk fläkt i en värld som verkligen behöver det.

– Det är spännande att se så mycket skönhet i en föreställning vars budskap är att ge frihet åt människor. Jag tycker den är fylld av hopp för kommande generationer. I synnerhet ger den hopp åt Kina. Det är i alla fall en mycket vacker föreställning och jag vill gärna komma tillbaka, det blir en lång väntan till nästa år, avslutade William Captier.

Catherine Keller rapporterade.

Shen Yun Performing Arts Touring Company kommer att ge 10 föreställningar i Frankrike. Det kommer att uppträda i Paris på Palais des Congrès de Paris den 11, 12 och 13 mars, och sedan fortsätta till Amphitheatre 3000 i Lyon den 18, 19 och 20 mars, och i Bordeaux den 22 mars.

För mer information, besök ShenYunPerformingArts.org

Epoch Times är mediapartner till Shen Yun Performing Arts

Översatt från engelska.