Protester mot adlandet av Rushdie sprider sig till London
Brittiska muslimer vid en tidigare demonstration i London. Den engelska flaggan brändes som protest mot adlandet av Salman Rushdie. (Foto: Shaun Curry/AFP/Getty Images).


En skränande folkmassa av brittiska muslimer reagerade mot adlandet av författaren Salman Rushdie, brände en engelsk flagga och skrek skällsord åt drottningen.

Protesten utanför Regents Parks moskén i fredags kom när en förmodad lugn grupp av muslimer sade att adlandet var ”ett försök att orsaka djup förargelse hos muslimer.”

En demonstrant ropade: ”Bröder och systrar, tro inget annat än att den brittiska regeringen och drottningen är era fienden. Deras tungor utstöter hat men det som finns i deras hjärtan är ännu värre.”

”De gjorde Tony Blair
till mellanösterns sändebud. Det är klart att han åker till Mellanöstern som ett sändebud och kommer tillbaka i en låda, insh’allah (Om gud vill)!

En annan sade: ”Vi har förpliktelse att hålla drottningen ansvarig för att hon ställer upp på människor som förolämpar Islam.” Salman Rushdie, 60, adlades under utmärkelserna vid drottningens födelsedag den 16 juni, vilket utlöste direkta protester i den muslimska världen.

Bilder av drottningen och Rushdie har i Pakistan bränts av skanderande folkmassor runt om i landet och en grupp handlare erbjöd en belöning på 10 miljoner rupees, £125,000. till den som dödade romanförfattaren.

Det muslimska rådet i Storbritannien som hittills ansetts vara en förnuftig röst har också lagt ved på brasan.

I ett brev till över 500 moskéer sade ordföranden Muhammad Abdul Bari: ”Muslimer kan endast se denna handling som ett försök att väcka djup förargelse hos muslimer och avleda deras uppmärksamhet från att bidra till samhällets sammanhållning i dessa utmanande tider.”

Uttalandet kom efter att den muslimske pären inom Labour Lord Ahmed anklagade Tony Blair för ”hyckleri” när han talat om att bygga broar till det muslimska samhället.

Han berättade för den franska tidningen Le Figaro: ”Denna ära är en återgäldning och ges som erkännande för tjänster till Storbritannien. Salman Rusdie lever i New York.”

”Han är en kontroversiell man som har förolämpat muslimer, kristna och britter. Han förtjänar inte denna ära.”

”För två veckor sedan
pratade Tony Blair om att bygga broar med muslimer. Vilket hyckleri.

”Vad skulle man säga om Saudiarabiens eller Afghanistans regeringar förärade martyrer från 11 september-attacken mot USA.”

Salman Rushdie har nyligen kommit ut från sitt gömställe där han vistats på grund av en religionsdekret, fatwa – en dödsdom – som utfärdades mot honom av Irans andlige ledare Ayatollah Khomeini efter att han 1988 publicerat Satansverserna.

Översatt från: http://en.epochtimes.com/news/7-6-23/56812.html