Producent Jim Crill om Shen Yun: ”Trollbindande”
Jim Crill, producent, fotograferades på Lila Cockrell Theatre den 17 april 2013. Han såg Shen Yun Performing Arts på samma teater förra året och har tänkt på den sedan dess. (Foto: Catherine Yang / The Epoch Times)


Producent Jim Crill såg Shen Yun Performing Arts förra året och har tänkt på föreställningen sedan dess.

– I år var det ännu mer enastående än i fjol, sade Crill på Lila Cockrell Theatre, efter den sista föreställningen för år i San Antonio.

– Förra året berördes jag av den hjärtliga medmänsklighet som strålar ut från dem, sade Crill, och fortsatte,

– Det påverkade mig.
Jag kände som om de var i mig, och jag kände mig som jag var i dem, och jag har tänkt på det ända sedan dess.

– Mänsklighetens glädje, medkänslan för mänskligheten, omtanke, uthållighet, och osjälviskhetens kraft strömmar genom dem, Crill sade om New York-baserade Shen Yuns artister.

De har överlämnat sina hjärtan till enheten (oneness), sade Crill.

Crill blev berörd av de historier Shen Yun berättar med traditionell kinesisk dans, och sade att även om varje berättelse var annorlunda, så hade de en enande faktor.

– [Berättelserna] målade en bild av födelse och död och allt däremellan. De hjälpte oss att se mänsklighetens kamp, intriger och glädje som kommer genom att erövra och hålla ut, sade Crill.

– Koreografin är trollbindande. Den är inte trollbindande på grund av att de rör sig. Den är trollbindande eftersom koreografin flödar med färgerna, kropparna, och tanken bakom det. Det är allt i ett.

Crill sade att han i föreställningen uppfattade idén om enhet, och att Shen Yun visade en sida av mänskligheten värd att eftersträva.

I varje dans var kopplingen till naturen och den bättre sidan uppenbar, sade Crill.
Till exempel,  beskrev han den etniska Yi-dansen :

– Det är som om de hjälper oss att se en del av det okända med hjälp av färgkombinationerna, bakgrunden och deras flödande dans, sade Crill.

– Det visar oss att blandningen i naturen, färgerna, glädjen, upplevelsen; om vi bara var snälla mot varandra, sade Crill.

Crills starka upplevelse av Shen Yun fångades förra året av NTD Television:

Översatt från engelska.

New York-baserade Shen Yun Performing Arts har tre danskompanier som turnerar samtidigt runt om i världen. Europaturnén avslutades den 13 april.

För mer information, besök ShenYunPerformingArts.org.

Shen Yun Performing Arts har föreställningar på David H. Koch Theater vid Lincoln Center, New York till och med 28 april.

Epoch Times anser Shen Yun Performing Arts vara ett betydelsefullt kulturevenemang i vår tid. Vi har varit stolta mediepartners sedan Shen Yuns start 2006.