Polisen körde bort besökare till Hu Jias familj
Kinesiske människorättsaktivisten Hu Jia. (Foto: Epoch Times)


På morgonen den 5 april kördes människorättsaktivisterna Wang Jianping och Qian Guoliang bort från Hu Jias hem i Tongzhoudistriktet i Peking av de poliser som övervakar honom.

Wang och Qian besökte Hu för att stötta hans familj efter det att han dömts till fängelse.

Den 3 april dömde den kinesiska kommunistregimens domstol Hu Jia till tre och ett halvt års fängelse för att ha ”undergrävt statsmakten”. Både Hus mor och hans fru var på plats i rätten, men de vägrar att acceptera domen.

Wang och Qian sade att alla mådde dåligt efter att domen fallit mot Hu. Sedan han greps 2006 har han suttit i förvar mer än 600 dagar. Under denna period har hans fru Zeng Jinyan fått ta hand om deras dotter själv. Wang och Qian beslutade att besöka Zeng för att försöka stötta och trösta henne.

Efteråt skulle de besöka Hus föräldrar.

Qian berättade:

– När vi kom fram till Hus bostad lade grindvakten inte märke till oss, så vi gick in. När de insåg vad som var i görningen jagade de genast efter oss och släpade iväg med oss till sitt kontor. Efter att de noterat vilka vi var tvingade de oss att gå därifrån. Vi såg även några av dem som satt och pratade utanför, i ett fordon.

Enligt Qian förhördes de av sju eller åtta personer på kontoret. När Wang och Qian ifrågasatte varför de inte tilläts besöka Zeng och hennes dotter, svarade poliserna att de ”bara följde order uppifrån”.

Det är till nytta för landet och dess folk att korruption exponeras, oavsett vad man använder för metoder för att göra det. Det är även i linje med högre principer och att skydda människors lagliga rättigheter.

Även om regimen insisterar på att kalla det Hu gjorde för undergrävande av statsmakten så menar Qian att det som undergrävdes bara var korruption.

Översatt från: http://en.epochtimes.com/news/8-4-8/68844.html