Pojke levde med sin far i skogen tills fadern dog


En tonåring som talar engelska har dykt upp i Berlin och säger sig ha levt i skogen med sin far i fem år tills denne dog för några veckor sedan, enligt rapporter från tysk media.

Pojken berättade för media att hans namn är Ray men att han inte vet sitt efternamn eller varifrån han ursprungligen kommer, enligt tidningen Deutsche Welle. Han sade att hans far kallade sig för Ryan.

-Det här är utan tvivel en märklig historia, sade polisens talesman Michael Maass till tidningen.

Myndigheterna försöker få fram mer information om pojken, bland annat vilka hans släktingar är. Enligt lokalpressen tog hans far honom till skogen efter att pojkens mor dött i en bilolycka.

De två campade ute i ett tält och bodde i hyddor och kojor som de hittade längs vägen, enligt Maass. Efter sin fars död begravde pojken honom i en grund grav och travade stenar ovanpå.

-Fadern hade sagt till honom att titta på sin kompass och gå norrut, om något skulle hända. Och det är tydligen vad han gjorde. Han gick i två veckor innan han kom fram till Berlin, sade Maass till lokalpressen.

Berättelser om förvildade barn – eller barn som har levt isolerade från det mänskliga samhället från mycket tidig ålder – har förekommit genom människans hela historia. En del påstås ha tagits om hand av vargar eller andra djur.

Den pojke som nyligen dök upp i Berlin kan emellertid tala flytande engelska och en del tyska. Efter en läkarundersökning befanns han vara relativt fysiskt frisk och det fanns inga tecken på att han utsatts för någon form av övergrepp.

Översatt från engelska.