Parlamentsledamot om Shen Yuns premiär i Kanada 2010 ”Fantastiskt”
Harold Albrecht, parlamentsledamot för distriktet Kitchener-Conestoga, i Waterloo, Kanada. (Foto: Matthew Little/The Epoch Times)


Shen Yun Performing Arts drog igång den kanadensiska delen av sin världsturné 2010 med en föreställning på Square Theatre i Kitchener-Waterloo i onsdags.

Bland dem som närvarade vid föreställningen som fick stående ovationer och tre inropningar var parlamentsledamoten för distriktet Kitchener-Conestoga, Harold Albrecht.

När han tillfrågades om vad han tyckte om föreställningen beskrev han den som ”utmärkt”.

– Numren och kläderna var otroliga. Dansarnas precision stämde precis med musiktakten. Att vara där precis invid orkestern, det var en fantastisk kväll.

Harold Albrecht sa vidare att gruppens innovativa animerade bakgrundsprojektioner tillhörde föreställningens riktiga höjdpunkter och hjälpte honom att förstå vad varje dans porträtterade.

– Det var fascinerande att se hur bakgrunderna smälte ihop med scenen och det såg ut som ett framträdande utan glapp.

Han pekade på hur numret Splitting the Mountain använde den animerade bakgrunden för att ge liv åt de fantastiska ingredienserna i den välkända kinesiska sagan.

– Utan bakgrunden skulle man få visualisera det själv, men att se den scenen verkligen utspela sig där framme, det var fantastiskt.

Parlamentsledamoten sa att Shen Yun har berättelser som uttrycker kampen mellan gott och ont, ett ämne han som kristen kan känna igen sig i. Han sade att det är viktigt för troende att vara öppna med det de tror på och att stå upp för det med tillit, och på samma gång respektera människor med andra synsätt.

Efter att han lovordat dansarnas skicklighet sammanfattade han att de är ”Mycket unga och mycket talangfulla”.

– Där krävs mycket självdisciplin i utförandet, men också disciplin i fråga om att kunna genomföra [många hopp och språng] live inför publik. Allt smälter samman till ett framförande som jag har svårt att beskriva för er med ord.

Därför skulle han vilja uppmuntra folk att själva komma och se en av Shen Yun: s föreställningar, säger han.

Hans slutkommentarer handlade om de djupare delarna av föreställningen.

– Den andliga sidan imponerade verkligen mycket på mig. Vi kan vidga vår förståelse för varandra allteftersom vi lär oss om andra kulturer, andra trosgrupper och andra etniska grupper. Så det var en verkligt fantastisk kväll för mig.

Shen Yun Performing Arts gav ytterligare två föreställningar på Square Theatre i torsdags, den 7: e januari och i fredags, den 8: e januari.

Epoch Times är stolt mediapartner till Shen Yun Performing Arts. För mer information, se ShenYunPerformingArts.org

Shen Yun kommer till Cirkus i Stockholm 5-6 april och till Konsert & Kongress i Linköping den 8 april. För mer information om föreställningarna i Sverige:

http://linkoping-show.se/

http://stockholm-show.se/

Översatt från engelska: http://www.theepochtimes.com/n2/content/view/27581/