Parad i Hongkong stödjer 19 miljoner avhoppare från KKP


HONGKONG – I början av mars höll Hongkongs servicecenter för utträde ur KKP, Epoch Times och lokala medborgargrupper, en parad under Lyktfestivalen för att deklarera sitt stöd för de 19 miljoner som har hoppat av det kinesiska kommunistpartiet (KKP) och dess underorganisationer, kommunistiska ungdomsbrigaden och kommunistiska unga pionjärer.

Paradens organisatörer vädjade till världens befolkning att man klart och tydligt ska erkänna KKP för vad det är och att stödja utträdena som ett fridfullt sätt att få ett slut på KKP.

Runt 10.30-tiden hördes trummor, vilket markerade början på paraden. Redaktören för Epoch Times i Hongkong, Xu Haiqing, sade att just innan det kinesiska nyåret, släppte Wang Lian, den förre datateknikern för Epoch Times Hongkong-upplaga, sin rädsla och gick modigt ut och avslöjade de påtryckningar KKP utövat på honom för att bli spion. Det primära uppdraget de gav honom var att tillintetgöra Epoch Times i Hongkong.

Detta innebar att det ytterligare avslöjade KKP:s rädsla för ”Nio kommentarer om kommunistpartiet”, en bok som har kraften att avslöja dess ondskefulla natur och väcka upp medvetenheten hos befolkningen. Detta påvisar också att Epoch Times har haft stora framgångar med att sprida ”Nio kommentarerna”, att många därmed lämnar KKP och dess underorganisationer och att partiet löses upp.

Demokratiaktivisten Sun Bin sade att han nyligen hade trakasserats av KKP. En person från ett ministerium i staden Shenzhen i Guangdong kom för att träffa honom.

– Hej du gamle man! Du är fortfarande envis. Varför har du så nära förbindelser med Epoch Times? För det något gott med sig? Är du inte rädd för döden, sade han.

Den gamle mannen gav svar på tal direkt och sade att han inte var rädd för döden trots sina 70 år. Så han började hjälpa Epoch Times.

– Jag vill använda mitt samvete och min moral för att åstadkomma saker och ting, sade den gamle mannen.

Su Bin berättade för alla den goda nyheten att en av hans vänner som var sekreterare i allmänna säkerhetsbyrån i över tio år, hade hoppat av KKP genom att använda ett alias. Hans kusin på landsbygden hade också hoppat av KKP.

Mitt på dagen gick över 600 personer paraden längs Cheung Sha Wan Road. Den drog till sig stor uppmärksamhet och många tog fotografier och tog emot material som delades ut.

Folksamlingen uttryckte sitt stöd och uppskattning till paraden.

– Det här är åsiktsfrihet. Så det är något naturligt och bra, men endast tillåtet i Hongkong – inte i andra områden i Kinas fastland. Åsiktsfrihet är bra, sade en Hongkongbo.

A-Qun, en 75-årig kvinna, tittade tårögt på paraden. När hon var i Kinas fastland förföljdes hon och familjen brutalt av KKP. När hon talade om sina minnen vällde tårarna fram.

– KKP är verkligen dåligt. Jag hoppas att himlen kommer att eliminera det. Jag önskar paraddeltagarna frid och trygghet, sade hon.

Många från Kinas fastland såg också paraden. De verkade chockerade.

– Jag är mycket glad över att ha kunnat se detta, då det inte finns en chans att se något sådant i Kinas fastland, sade en person.

– Jag är från Shenzhen, men jag har aldrig sett något liknande för vi inte kan ha en sådan här parad där jag kommer ifrån. Man måste vara glad att se detta då det visar att demokrati och mänskliga rättigheter är vid liv och är på uppgång, sade en annan.

Några åskådare sade till och med att de skulle berätta för sina vänner i Kinas fastland vad de sett. Efter tre timmar slutade paraden vid Tsim Sha Tsui Ferry Pier.

Översatt av Tony Lingefors från: http://en.epochtimes.com/news/7-3-7/52527.html