Pakistanska tv-kanaler får böta för indiska program
En pakistansk man ser på tv i en butik i Karachi, den 19 augusti 2013. Landets tillsynsmyndighet för media har utfärdat böter på tio miljoner rupier (cirka 1,2 miljoner kronor) till tio privata tv-kanaler som visat för mycket indiskt innehåll. (Foto: Asif Hassan / AFP / Getty Images)


Pakistans tillsynsmyndighet för media har bötfällt privata underhållningskanaler med tio miljoner rupier (cirka 1,2 miljoner kronor) för att de har sänt för mycket indiskt och utländskt innehåll.

Enligt en artikel från Press Trust of India (PTI) hade Pakistans tillsynsmyndighet för elektronisk media (Pemra) sänt en varning till tio privata kanaler och bötfällt dem.

”Pemra citerade ett dokument från informationsministeriet, radio/tv-verksamheten och nationella kulturarvet, där man uppgav att de lokala kanalernas sändningar hade för mycket indiskt innehåll, mycket mer än de föreskrivna gränserna” enligt en artikel i Press Trust of India.

Pakistanska privata tv-kanaler har tillstånd att sända endast tio procent utländskt innehåll varav 60 procent bör vara indiskt och 40 procent engelskt, enligt tidningen.

Pemra (Pakistans tillsynsmyndighet för elektronisk media) bildades i Pakistan 2002 för att underlätta och reglera de privata medierna i landet.

Översatt från engelska.