Övervakning av telekommunikation under OS
Den österrikiske mediekritikern och kolumnisten Erich Moechel på konferensen "Olympiska rättigheter för mänskliga spel" i Europaparlamentet i Bryssel. (Foto: The Epoch Times)


Erich Moechel, österrikisk mediekritiker och kolumnist, avslöjade nyligen att alla delegaters, idrottares och journalisters telekommunikation kommer att övervakas dygnet runt under OS.

Han gjorde det i ett tal då Europaparlamentets Gröna parti i förra veckan höll en konferens med titeln ”Olympiska rättigheter för mänskliga spel”.

Den kinesiska underrättelsetjänstens utrustning har tillverkats och tagits fram av europeiska företag såsom Ericsson och Nokia Siemens. Övervakningsmetoderna och protokollen har utvecklats i Frankrike på institutet för Telecom Standards, en institution som officiellt erkänts som en ”europeisk standardorganisation” av europakommissionen.

Bland annat finns ett system som kommer att användas på alla Ericssons fasta och mobila nätverk för att övervaka reportrar och idrottare. Ericsson har flera institutioner, en akademi och omkring 60 samägda produktionsföretag, dotterbolag och kontor i Kina.

Den kinesiska regimen har även förvärvat Siemens ”intelligensplattform”, ett system som automatiskt identifierar ämne, ord och användare. Det sägs att systemet även kan uppfatta användarens känsloläge samt klarar av att transkribera konversationer.

Peking har förberett sig genom att sätta in mängder av poliser och paramilitära trupper inför evenemanget i augusti. I förra månaden satte myndigheterna upp nya regler för att förbjuda ”saker som inverkar på social ordning och allmän säkerhet”. Man har nu påbörjat slumpvis visitering av personer och fordon runt Himmelska fridens torg.

Översatt från: http://en.epochtimes.com/news/8-5-16/70729.html